Resident Evil: The Final Chapter’dan Flaş Detaylar!

ali larter resident evil

Korku-gerilim-bilim kurgu ve aksiyon ögelerini tek potada eriten Resident Evil film serisinin son halkası Resident Evil: The Final Chapter, sürprizle karşımıza çıkıyor.

Resident Evil film serisi, şimdiye kadar video oyunların sinemaya uyarlanan en popüler (Eminiz ki Assassin’s Creed bunu değiştirecek potansiyele sahip. İlk Warcraft filmi de harika bir başlangıç yaptı) sinema eseri konumunda. Şimdiye kadar beş film halinde sinemaya uyarlandı ve altıncı film ile nihayete erişecek.

Filmde önemli sürprizler var. Öncelikle üçüncü filmde, sonsuza kadar kendisinden kurtulduğunu sandığımız Dr. Alexander Isaacs geri dönüyor. Dr. Alexander Isaacs’a, serinin üçüncü halkasında olduğu gibi ünlü oyuncu Iain Glen hayat veriyor. 55 yaşındaki Iain Glen, özellikle Game of Thrones’daki Jorah Mormont rolüyle kayda değer bir hayran kitlesine ulaşmıştı.

Resident Evil
Milla Jovovich

Elbette akıllarda şu sorular oluşuyor: Dr. Alexander Isaacs, Albert Wesker ile birlik mi olacak? Pek olası gözükmüyor zira ikili, Dr. Alexander Isaacs’ın emirlere uymaması nedeniyle kanlı bıçaklı hale gelmişti. En yüksek olasılık Alice ve Albert Wesker’ın, bu sosyopata karşı kısa süreli bir ittifak gütmeleri ve sonunda tahmin edileceği üzere, birbirlerine girmeleri yönünde.

Maalesef hangi akla hizmetse, Resident Evil oyununun kült karakterleri Leon S. Kennedy ve Chris Renfield, son filmde yer almayacaklar. Chris Renfield vakasını, onu canlandıran Wensworth Miller’ın yoğun takvimine bağlayabiliriz lakin Leon S. Kennedy’in dönmemesinin hiçbir mantığı yok.

İyi haberlerimiz de var: Ünlü oyunca Ali Larter, iki film aradan sonra Claire Redfield karakteri ile geri dönüyor.

The Final Chapter, 23 Aralık 2016’da Japonya’da, 27 Ocak’ta ise Amerika ve pek çok ülkede gösterime girecek. Ülkemizdeki gösterime giriş tarihi ise 3 Şubat 2017 olarak belirlenmiş.

Ford’tan Cüretkar Hamle