Nexus 5 Google Play Store’dan Kaldırıldı

Nexus 5 Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Bundan sonra üretim çalışmalarında yeni akıllı telefonu Nexus 6’ya odaklanmak isteyen internet devi Google, Nexus 5’i Google Play Store’dan kaldırdı.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında piyasaya sürdüğü Nexus 6 ve Nexus 9’la akıllı telefon ve tablet pazarındaki ürünlerini yenileyen Amerikalı internet devi Google, eski sayfaları kapatmaya hazır görünüyor. Bundan sonra akıllı telefon pazarındaki çalışmalarını Motorola’yla birlikte ürettiği Nexus 6 üzerinden yoğunlaştırmak isteyen Google, Nexus 5 satışlarını durdurdu.

Nexus 5_1

Güney Koreli teknoloji devi LG Electronics tarafından geliştirilen ve 2013 yılının son çeyreğinde piyasaya sürülen Nexus 5‘i satın almak isteyen kullanıcılar, çeşitli telefon operatörlerinde ve mağazarlarda telefonu hala bulabilecekler olsalar da, Nexus 5 için en uygun fiyatı sunan Google Play Store’dan telefon dün itibariyle kaldırıldı. Google’ın üretim çalışmalarını Nexus 6 üzerinde yoğunlaştırması mantıklı bir karar olarak değerlendirilse de, firmanın Nexus 5’i Google Play Store’dan kaldırmadan önce herhangi bir açıklama yayınlamamış olması eleştiri konusu oldu.

Öte yandan Nexus 5 şimdilik önemli güncellemeleri almaya devam ediyor olsa da bu durumun çok uzun süre devam etmeyeceği ve Google’ın telefon için resmi desteğini yaklaşık 18 ay sonra keseceği belirtiliyor.

PlayStation Mobile İçin Yolun Sonuna Gelindi