Yeni Need for Speed hakkında ilk detaylar ortaya çıktı

need for speed

Electronic Arts ve Ghost Games işbirliği ile geliştirilen yeni Need for Speed oyununa dair ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Araba yarışı denilince akla gelen ilk oyunlardan biri olan Need for Speed, son yıllarda beklenileni bir türlü veremedi. Seri, NFS Underground, Underground 2 ve ilk Most Wanted oyunlarıyla adeta zirve yapmıştı. Fakat bu üç yapım sonrasında gelen yeni Need for Speed oyunları bir türlü beklenileni vermedi.

Bu durumun az çok farkında olan Electronic Arts, yeni NFS oyunlarını geliştirmesi için Ghost Games isminde bir stüdyo kurmuş ve araba yarışı oyunları alanında tecrübesi olan güzel bir ekip yaratmıştı. Ghost Games’in elinden çıkan son iki Need for Speed oyunu seride ufak da olsa bir kıpırdanma olmasına zemin sağladı.

Serinin yıprandığını düşünen Electronic Arts, 2015 itibari ile NFS’yi kızağa çekmişti. Öyle görünüyor ki efsane bu yıl geri dönecek.

Electronic Arts ve Ghost Games cephesinden gelen haberlere göre yeni Need for Speed ile ilgili ilk detaylar da netleşmiş durumda.

Resmi kaynaklara dayandırılan söylentilere göre yeni NFS oyununda araç modifikasyonu yine çok önemli bir rol üstlenecek. Oyunda serinin en beğenilen yapımlarından Underground’tan da esintiler bulunacak. Polis kovalamacaları yeni NFS oyununda da olacak. Ghost Games’in oyun severlerin hoşuna gidecek sağlam bir hikaye modu üzerinde çalıştığı da sızıntılar arasında yer alıyor.

Bir aksilik çıkmazsa yeni Need for Speed oyununun önümüzdeki E3’te tanıtılması bekleniyor.