Xperia XZs için sürpriz güncelleme

xperia 1

Sony’nin Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı Xperia XZs ilk güncellemesini aldı. İşte yayınlanan güncelleme hakkındaki detaylar.

Geçtiğimiz Mart ayının hemen başlarında gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde öne çıkan firmalardan birisi de Sony’di. Yeni amiral gemisi modeli Xperia XZ Premium haricinde, üst segmentin giriş basamağına hitap eden Xperia XZs modelini de tanıtan Japon teknoloji devi için MWC son derece iyi geçmişti.

Henüz ülkemizde satışa sunulmuş olmasa da Amerika’da geçtiğimiz ay itibariyle raflardaki yerini alan Xperia XZs için ilk güncelleme yayınlandı. Yayınlanan ilk güncellemenin cihazda yer alan bazı hataları giderdiği belirtildi. 41.2.A.0.235 yapı numarasıyla yayınlanan güncelleme hem tek sim kartlı, hem de çift sim kartlı Xperia XZs varyasyonları için dağıtılmaya başlandı.

xperia xzs

Önümüzdeki günlerde ülkemizde de satışa sunulması beklenen bu cihazın özelliklerini de dip not olarak belirtelim.

Xperia XZs gücünü Qualcomm’un geçtiğimiz sene çıkardığı Snapdragon 820 yonga setinden alıyor. GPU tarafında Adreno 530’dan faydalanan cihaz, sistemini 4GB RAM ile destekliyor. Min. Olarak 32GB dahili depolama alanına sahip olan Xperia XZs’te 256GB’ta kadar microSD kart desteği de mevcut.

1080×1920 piksel çözünürlüğünde 5.2 inçlik ekrana sahip olan XZs, 2900 mAh gücünde ortalama bir bataryadan besleniyor.

f/2.0 diyafram aralığına sahip 19MP’lik ön kameraya 13MP’lik selfie kamerasının eşlik ettiği telefon 30 FPS’te QHD videolar çekebiliyor.

Telefonun ülkemizdeki satış fiyatı ise henüz netlik kazanmış değil.