Mercedes-AMG GT casus kameralara böyle yakalandı!

Mercedes-AMG GT

30 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan LA Auto Show’da gözler önüne çıkarılması planlanan Mercedes-AMG GT, Almanya’daki test sürüşü sırasında casus kameralara yakalandı. İşte detaylar.

Mercedes-AMG GT, Mercedes-Benz’in yüksek performanslı araçlarını üreten Mercedes-AMG tarafından 2014 yılından bu yana üretilen bir Grand tourer modeli. İlk olarak 2014 yılında Paris Otomobil Fuarı’nda gözler önüne çıkan Mercedes-AMG GT, şimdilerde yeni nesil modeli ile geliyor. Yine 2018 Los Angales Motor Show‘da tanıtılması beklenen 2019 model Porsche 911’e rakip olarak gelecek olan yeni nesil GT, yüksek bir güç artışı ve bir dizi performans güncellemesi aldı.

Mercedes-AMG GT modelinde kullanılan 4.0 litrelik twinturbo V8 benzinli motor bir dizi yükseltme aldı!

Kapsamlı bir revizyona uğrayan V8 güç ünitesinin giriş seviyesi GT’de 469, GT S’de 550, GT C’de 580 ve GT R’de 610 beygir güç çıkışı sunması bekleniyor. Şimdilik serinin en üstünde GT R yer alacak. Ancak 2020 yılında AMG GT için “Black Series” adı altında yeni bir performans modelinin tanıtılması bekleniyor.

Mercedes-AMG başkanı Tobias Moers, Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda yaptığı açıklamada Black Series‘in sinyallerini verdi. Bu yüksek performanslı GT, Porsche 911 Turbo S modeline rakip olarak gelecek.

Yeni nesil Porsche 911 casus kameralara yakalandı!

Mercedes-AMG GT