PS3 oyunları PS5’te çalışacak!

Amazon 6000 TL'ye PS5 satacak

PlayStation 5 kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konulardan biri yakın zamanda çözüme kavuşabilir.

PS3 oyunları PS5’te çalışacak! PlayStation ile Xbox arasında hemen her konuda büyük bir rekabet olduğu ve bu konulardan bazılarında Japon oyun konsolunun bazılarında ise Amerikan platformunun daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte, konu önceki konsolların oyunlarını çalıştırmak olduğunda, Xbox’ın bu konuda tartışılmaz bir üstünlüğünün olduğu gerçek.

PS3 oyunları PS5'te çalışacak

Bakıldığı zaman, Xbox Series’in Xbox 360 oyunlarını herhangi bir kısıtlama ya da ilave uğraş gerektirmeden çalıştırdığını görüyoruz. Ancak aynı şeyi PlayStation için söylemek pek mümkün değil çünkü PlayStation 5, benzer bir kolaylıkla PlayStation 3 oyunlarını çalıştıramıyor. Bu durumun temel nedeni ise, PlayStation 3 oyunlarını emüle etmenin oldukça zor olması. Tabi hal böyle olunca, oyun firmaları da bu konu üzerine çok fazla emek ve para harcamak istemiyor.

PS3 oyunları PS5’te çalışacak!

Durumun artık git gide daha fazla can sıkıcı bir hale gelmesi ve oyuncuların iki oyun konsolu arasındaki sadece bu farktan dolayı bile rotalarını Xbox’a çevirmeye başlaması, bu konuda mesai harcama konusunda oldukça isteksiz olan PlayStation’ı bir şeyler yapmaya zorlamış gibi görünüyor.

PS3 oyunları PS5'te çalışacak

Sony’e yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, Japon devi uzun süren bir planlama ve münazara sürecinin ardından PlayStation 3 için yeni bir emülasyon sistemi geliştirmeye karar verdi. Tabi bu sayede artık PlayStataion 3 oyunları herhangi bir ilave uğraşa ya da bulut sistemlere ihtiyaç kalmadan, PlayStation 5 konsolundan oynanabilecek

Tesla yıla rekor satışla başladı!