Yeni Mazda 6 da Rekabete Dahil Oldu!

2017 Mazda 6 Coupe

Mazda tarafından 2012 yılında tepeden tırnağa yenilenen ve 2015 yılı sonunda makyajlanan Mazda6 Sedan modeli, son olarak 2017 model yılı için revizyondan geçti. 

Gerek tasarım, gerekse de teknoloji anlamında birçok avantajlara sahip olan Mazda6 Sedan, kapılara entegre  dikiz aynalarıyla ön çapraz görüşlerde iyi bir görüş alanı oluşmasını sağlıyor. Mazda model gamının en uzun üyesi olan Mazda6 Sedan, 4870 mm. uzunluğa, 1840 mm. genişliğe ve 1450 mm. yüksekliğe sahip. Bu da, sınıftaki geniş alan meraklıları için son derece cazip.

mazda 6

Orta konsolun üst kısmında Mazda3 ve diğer mazda modellerinden tanıdığımız 7 inçlik dokunmatik dijital bir ekran yer alıyor. Bahsi geçen ekran ile multimedya sistemlerinden araçla ilgili bilgilere ve Head-Up Display ekranına kadar, her şeye kumanda edebiliyorsunuz. Head-Up Display ekranı gösterge panelinin üstünde kalan bölümden açılan bir perde yardımıyla hız ve bunun gibi bilgileri yola yansıtıyor ve gözünüzü yoldan ayırmadan gerekli bilgileri takip edebiliyorsunuz. Büyük tasarlanan gösterge paneli nin tasarımı şık ve takibi kolay. Direksiyon ise gayet iyi bir büyüklüğe sahip ve tepkileri kararlı.

Ön panelin sol tarafında yer alan tuş takımı ile şerit takip ve kör nokta uyarısı gibi yeni güvenlik sistemleri dereye sokulabiliyor. Otomobilde ayrıca i-stop adı verilen start/stop sistemi de mevcut.

Araç ayrıca 30 km/s hızın altında öndeki araca fazla yaklaşıldığında otomatik fren yaparak, sizi istenmeyen durumlardan kurtarıyor. 480 litre bagaj hacmine sahip aracın motor kaputunun altında ise Skyactiv-D teknolojisine sahip 2.2 litrelik dizel bir motor yer alıyor. 4500 d/d’de 175 HP güç ve 4000 d/d’de 420 Nm tork değeri sunan motor, 6 ileri otomatik şanzımanla kombine ediliyor. 0-100 km/s hızlanması 8.4  saniyede gerçekleşen aracın son hızı ise 216 km/s. 100 kilometrede fabrika verilerine göre ortalama 4.8 litre yakıt tüketen araçta performanslı sürüşte ise bu oran 6.5 litreye kadar çıkabiliyor. Sport sürüş moduna da sahip araç, sarsıntısız ve sessiz bir sürüş keyfi sunuyor.

247.000 TL’lik fiyatı ise biraz sıkıntı ve pek çok müşterinin Alman premium otomobil üreticilerine yönelmesine sebep olabilir.

Renault Megane’ın Dönüşü Muhteşem Oldu!