Mazda MX-5 Nürburgring Pisti’nde rekor kırdı!

Mazda MX-5

Mazda MX-5, geçtiğimiz günlerde kendi rekorunu kırdı. Sadece 07:37.38 dakikada turu tamamlayan Koenigsegg test pilotu Robert Serwanski Nürburgring Pisti’nden rüzgar gibi geçti. İşte detaylar.

Turda kullanılan araç 2007 model bir Maxda MX-5. Japon otomotiv devi Mazda’nın 1989 yılından bu yana ürettiği roadster coupe modelinin üçüncü nesil örneği. Tabii standart seri üretim modeli değil. Detaylı bir şekilde revize edilmiş versiyonu. 2007 Mazda MX-5 NC, 180 beygir güç çıkışına sahip olan 2.0 litrelik dört silindirli benzinli motor kullanıyor. Öte yandan araçta yer alan orijinal altı vitesli şanzıman beş vitesli manuel olanla değiştirilmiş.

Mazda MX-5’te yapılan bir takım değişikliklerle ağırlık 1,090 kg’a düşürüldü!

Araç karbon fiber bir sürücü koltuğu ve roll bar ile donatıldı. Öte yandan araca 245/40/17 ölçülere sahip “track tyres”  lastikler takıldı. Ayrıca tura çıkarken aracın yakıt tankının sadece yarısı dolduruldu ve buradan da ağırlık tasarrufuna gidildi. Yani Serwanski bu tur için hiçbir detayı atlamadı.

Mazda MX-5 bir önceki turda Nürburgring Pisti’ni 7:49 dakikada tamamlamıştı. Yeni tur süresi ise 07:37.38 dakika. Tabii bu en kısa sürede tamamlanan tur süresi değil. Tabi ki daha iyi araçlar ve pilotlar var. Ancak şunu söyleyebiliriz ki Nürburgring Pisti’nde çıkartılan en temiz işlerden biri.

Lamborghini Aventador SVJ nihayet ortaya çıktı!