Mazda 3 Göz kamaştırıyor!

mazda3 600

Markanın tasarım anlayışının kilit noktası olan Kodo (Hareketin Ruhu) felsefesi ve tanıtıldığı günden bu yana tüm dünyada büyük yankı uyandıran SKYACTIV teknolojilerinin kullanıldığı 6. nesil araçlarından üçüncüsü olan Yeni Mazda 3, Türkiye’de satışa sunuldu.

Tüm SKYACTIV teknolojilerine sahip olan Yeni Mazda 3, ultra-verimli sıkıştırma sunan 1.5 litrelik benzinli SKYACTIV-G 120 BG motor ile sunuluyor. Mazda 3’ün manuel şanzımana sahip versiyonu fabrika verilerine göre 100 km’de 5.0 litre, otomatik şanzımana sahip versiyonu ise 100 km’de 5.5 litrelik yakıt tüketimi değeriyle öne çıkıyor.

Mazda 3’ün verimli motoru altı ileri kademeli otomatik ve manuel şanzıman seçeneklerine sahip.

Yeni ve geliştirilmiş insan-makine arayüzü (HMI) ile birleştirilen yeni araç içi bağlantı sistemi ile yolcularının güvenli ve kesintisiz bir şekilde online olmasını sağlayan ilk Mazda olan Mazda 3, halihazırda mevcut olan metin ve navigasyon özelliklerinin üzerine
ilave edilen sistem; Facebook ve Twitter’ın sesli akışlarını, radyodan sesli kitaba ve daha fazlasına kadar on binlerce bulut tabanlı istasyona sahip olan Aha uygulamaları da dahil olmak üzere, ücretsiz mobil içerikleri aracın içine kadar güvenle getiriyor.

cut 04 rev3 600

Bir önceki modelinden daha geniş olan Yeni Mazda 3’de otomobil ile sürücü arasındaki interaktif ilişkiyi güçlendiren özellikler arasında; sürücünün göz hizasına yerleştirilmiş olan Aktif Sürüş Ekranı, küçük bir göz hareketi ile görülebilen 7’’ dokunmatik renkli TFT
ekran, bilgi-eğlence fonksiyonlarının gözle temas kurulmadan kullanılmasını sağlayan HMI kumandası bulunuyor.

Yeni Megane Yüzünü Gösterdi