Mazda’nın Yeni Amiral Gemisi MX-5 Ortaya Çıktı!

2015 Mazda MX 5

Mazda, Paris Otomobil Fuarı’nda kırmızı renkli model gamıyla ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı başarırken, standın hatta fuarın en fazla ilgi gören modellerinden birisi ise Yeni Mazda MX-5 oldu.

Mazda MX-5 1989 yılında ilk defa piyasaya sürüldüğünde hiç kimse bu kadar kalıcı ve etkili bir başarıya sahip olacağını beklemiyordu. Ne de olsa, neredeyse bitmeye yüz tutmuş olan bir segmentte yarışıyordu.

O zamanlar en iyi ihtimalle beş yıl sonunda unutulacağı düşünülüyordu. Şimdi, 25 yıl ve üç nesil sonra, üretim adedi etkileyici bir sayı olan 1 milyon seviyesine yaklaşıyor. MX-5 tüm zamanların en çok satan iki koltuklu spor arabası olarak Guinness Dünya Rekorunu elinde tutuyor.

Dördüncü nesil Mazda MX-5, kendisini bu derece simge haline getirmiş öğelerin hepsini koruyor. Sürücü ve araba arasındaki iletişimi vurgulayan Jinba Ittai “binici ve atın birliği” deneyimi gibi. Yeni MX-5, hafif, kompakt tasarımı, ön-ortaya konumlanmış motoru, mükemmel ön-arka ağırlık dağılımlı arkadan çekişli tasarımı, direkt tepki ve çeviklik ve kısa, canlı vites geçiş stroku gibi özellikleriyle üst düzey sürüş keyfi sunuyor.

2015 Mazda MX 5

Bütün bir nesli doğrudan etkileyen bu özellikler, Mazda’nın ürettiği her araçta kullanılan özelliklerin tam olarak aynısı. Örneğin, Mazda MX-5’in sürüş şekli SKYACTIV Teknolojisi için bir ölçüt olmuştur. Ve şimdi, bu yenilikler yepyeni Mazda MX-5 ile birlikte sunuluyor. Bu yüzden, güvenlik ve emisyonlar ile ilgili daha da sıkı gereksinimler karşısında Mazda, yine de ağırlığı önceki modele göre 100 kilogramdan daha fazla azaltmayı başarıyor.

Mazda Yeni MX-5’te ayrıca bugüne kadarki en düşük ağırlık merkezini sağlayan SKYACTIV şasi ile birlikte, güçlü, canlı ve hafif SKYACTIV-G 1.5 motor sayesinde daha fazla sürüş zevki ile birlikte sunuluyor.

Efsaneyi geliştirirken Mazda üç temel öğeye odaklanmış: kalp atışlarını hızlandıran bir tasarım, her zamankinden daha büyüleyici bir sürüş deneyimi ve baştan aşağıya özgün bir roadster keyfi…

Mercedes, BMw ve Audi: En iyi navigasyon ve internet sistemi kimde?