Yeni Matrix Filmi Duyuruldu

Yeni Matrix filmi

Yeni bir Matrix filmi geliyor! Wachowskilerin bu kez sadece yapımcı olarak yer alacağı yeni Matrix filmini yazıp yönetecek isim de belli oldu.

Tüm zamanların en sevilen bilim-kurgu serileri arasında yer alan Matrix, beyazperdeye geri dönüyor. Serinin haklarını elinde bulunduran Warner Bros. stüdyosu, yeni bir Matrix filmi için hazırlıklara başlandığını açıkladı.

Orijinal üçlemenin ardından bir daha devam etmeyeceğini düşündüğümüz Matrix serisi, 2021 yılında The Matrix Resurrections ile beyazperdeye dönmüş, fakat bu film beklentileri karşılayamamıştı. Bunun başlıca sebebi ise Lana Wachowski’nin izleyicilerin beklediği gibi bir Matrix filmi çekmek istememesiydi. Bunun yerine devam filmlerini ve tüketim toplumunu eleştiren bir film çeken Wachowski, hem stüdyoyu hem de izleyicileri ters köşeye yatırdı. Bu yüzden olsa gerek ki yeni Matrix filmini Wachowskiler hayata geçirmeyecek.

Matrix Resurrections ve Warner Bros birbirine düştü

Yeni Matrix filmini hayata geçirecek olan isim ise Drew Goddard olacak. Goddard yeni Matrix filmini yazıp yönetecek. Zaten Warner Bros. bu projenin ortaya çıkışının Goddard sayesinde olduğunu söylüyor. Kendisi stüdyonun ilgisini çeken bir fikir ortaya atarak bu yeni macerayı başlatmış.

Lost, Daredevil, Buffy gibi dizilerde senaristlik yapan Goddard, sinema tarafında ise The Martian ve World War Z gibi filmlerin senaryosunu kaleme aldı. Aynı zamanda bir yönetmen de olan Goddard, The Cabin in the Woods ve Bad Times at the El Royale filmlerini yönetti.

Bu yeni filmin bir devam filmi mi yoksa bir reboot mu olacağı şimdilik bilinmiyor. Bu yüzden eski oyunculardan kimlerin döneceği de henüz netlik kazanmış değil.

PlayStation Plus’ın Nisan Oyunları Açıklandı