Matrix 4 Coronavirus engeline takıldı

Matrix 4 coronavirus

Uzun zamandır beklenen Matrix 4 Coronavirus kurbanı oldu. Filmin çekimlerin ne zaman başlayacağı merak konusu. İşte detaylar.

Village Roadshow Pictures yapım şirketi çekimleri Berlin’de olacak olan Matrix’in son filmi için erteleme kararı aldı. Matrix 4 Coronavirus kurbanı olurken vizyon tarihi konusunda da şüpheler belirdi.

Coronavirüsun’den etkilenen sektörlerden biri kuşkusuz sinema sektörü oldu. Sinema ve tiyatro gibi etkinliklerin iptal edildiği dünyada yapım şirketleri zor zamanlar geçiriyor. Dizi ve sinema yapımları tek tek iptal ediliyor.

Bunun sebebi tabi ki kalabalık ortamlarda geçen ve insanların sürekli birbiri ile temas halinde olduğu setler. David Mitchell, Aleksandar Hemon‘in kaleme aldığı ve fantastik film kategorisinde tüm zamanların en iyi serileri arasında gösterilen Matrix‘in dördüncü filmi de virüs engeline takıldı.

Matrix 4 Coronavirus nedeni ile yayın tarihini değiştirecek mi?

2021 yılının Mayıs ayında gösterime girmesi beklenen filmin şu an için Berlin’de çekimleri olacaktı. Ancak hem ABD’de hem de Berlin’de görülen virüs vakalarından dolayı çekimlerini erteleme kararı aldı. Hali hazırda virüs ile ilgili bir tedavi daha doğrusu bir ilaç üretilemediği için Matrix 4’ün ne zamana kadar ertelendiği açıklanmadı.

Microsoft, Koronavirüs Takip Haritası Yayınladı

Dünya Sağlık Örgütü virüs ilacının bulunmasının da 18 ay sürebileceğini açıklamışken vizyon tarihinin de ertelenebileceği büyük ihtimal. Bir diğer ihtimal ise çekimler için farklı bir ülkenin seçilebilecek olması. Görevimiz Tehlike 7 serisi bilindiği üzere Roma’da yapılacak olan çekimleri daha az salgının yayılmış olduğu çekimleri İngiltere’de yapılacağı ve çekimlerin ertelenmeyeceği açıklanmıştı.

Matrix 4 coronavirus