Huawei Honor için el sıkışıyor

Honor V40 Ender

Huawei’nin yan kuruluşlarından biri olan Honor satılıyor. İşte Huawei yöneticilerinin Honor için istediği fiyat.

Bilindiği üzere ABD hükümeti uzun bir süredir Huawei ve çatısı altındaki şirketlere yaptırım uyguluyor. Bu yaptırımlar yüzünden son 1 yıldır satışa çıkan Huawei modellerinde Google servisleri yer almıyor. Aslında ABD merkezli hiç bir şirketin uygulaması Huawei modellerinde ve uygulama mağazasında bulunmuyor. Fakat bunların bir çoğu bir şekilde telefona yüklenebiliyor.

Örneğin Netflix, WhatsApp, Facebook, Instagram gibi uygulamaları bir şekilde Huawei cihazınıza yüklemeniz mümkün. Fakat Google servislerini yani Google Play, YouTube, Drive ve Maps gibi hizmetleri hiç bir şekilde cihazınıza yükleyip çalıştırmanıza izin verilmiyor.

Doğal olarak bu durum Huawei’nin satışlarını da etkilemiş durumda. Aynı şekilde Huawei’nin yan kuruluşlarından biri olan Honor da bu ambargodan nasibini aldı.

Huawei Honor için 15 milyar dolar istiyor

Bunca derdin ve tedarik sorununun içerisinde Honor’ın sıkıntılarıyla da uğraşmak istemeyen Huawei, yan kuruluşu için masaya oturma kararı aldı. Edinilen bilgiye göre Huawei yan kuruluşu için 15 milyar dolarlık bir anlaşma talep ediyor.

Digital China isimli konsorsiyumun Honor hisselerini almak için kolları sıvadığı ve anlaşmanın bir hafta içerisinde tamamlanacağı da sızdırılan bilgiler arasında.

Eğer Huawei gerçekten Honor’ı elden çıkartırsa, Honor cihazları tekrardan Google servislerine kavuşabilir. Elbette bu şimdilik bir varsayımdan ibaret. Kesin sonuçlar için biraz daha beklememiz gerekecek.

Redmi K30 Pro için beklenmedik hamle