Uber ciddi anlamda iflasın eşiğinde

Uber ve Lyft hava

Lüks taksi hizmetiyle gündeme gelen Uber için tehlike çanları çalıyor! İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Günümüzde akıllı telefon uygulamaları sayesinde pek çok iş kolu ortaya çıktı. Uber’i de akıllı telefonlar aracılığıyla ortaya çıkan bir iş kolu olarak düşünebiliriz. İnsanlar Vito ya da Transporter tarzı bir minibüs alarak bu araçla taksi hizmeti veriyorlar ve müşterilerini de Uber’i kullanarak buluyorlardı.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayli tutan bu sistem çok geçmeden ticari taksilerin tepkisini çekti. Çünkü Uber’in araçları ticari taksilere göre çok daha lüks ve konforluydu. Üstelik ödenecek ücret de daha gideceğiniz yere varmadan belli oluyordu.

Doğal olarak herkes ticari sarı taksi yerine Uber’i kullanmaya başlayınca işler değişti. Çok geçmeden Uber’e çeşitli yasaklar getirildi ve Türkiye’deki operasyonları büyük oranda sonlandırıldı.

uber 50 bin şoförü

Uber iflas etmek üzere

Çok geçmeden diğer ülkeler de Uber’e karşı çeşitli yaptırım kararları aldılar. Bir de bunun üzerine koronavirüs pandemisi patlak verince Uber’in köküne kibrit suyu dökülmüş oldu.

Kısa bir süre içerisinde binlerce çalışanını işten çıkarmak zorunda kalan Uber’in geçtiğimiz çeyrekteki gelirleri de yüzde 18 oranında azaldı.

Burada dikkat edilmesi gereken ifade gelirlerin azalmış olması. Gelirin içerisinde kar oranı ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla çok daha düşük. Görünen o ki Uber’in bu darboğazdan çıkması pek de kolay olmayacak.

Samsung Apple’ı Amerika’da devirdi