Tüketicilerin Tercihi iPhone 15 Pro ve Pro Max Oldu

iphone 15 pro model unselect gallery 1 202309 FMT WHH e1701349929102

Yeni bir rapora göre kullanıcıların en çok satın aldığı iPhone modelleri iPhone 15 Pro’lar oldu. Standart ve Plus ise tüketiciler arasında pek popüler değil.

2024’ün 1. çeyreğinde ABD pazarında en çok satılan akıllı telefonlar iPhone 15 Pro ve Pro Max oldu. CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) tarafından yayınlanan pazar araştırma raporuna göre ilk çeyrek içinde satılan tüm iPhone’ların %22’sini iPhone 15 Pro, %23’ünü Pro Max oluşturuyor. Böylece Pro modelleri toplamda %45’lik payla birinci sırada yer aldı. iPhone 15 Plus’ın payı %9 olurken, iPhone 15 ve iPhone 14’ün payı aynı oranda çıktı. Her iki model %14’lük payla 3. sırada bulunuyor.

iPhone 15 Pro’ların payı 2023’ün 1. çeyreğiyle karşılaştırıldığında iPhone 14 Pro’larla neredeyse aynı. Fakat standart modellerin satışları geçtiğimiz yıla göre azalmış. CIRP konuyla ilgili olarak, “Temel iPhone modelleri bir zamanların amiral gemisiydi. Ancak üst düzey modellerin yerini Pro ve Pro Max aldı. Bu yüzden de tüketiciler artık iPhone Pro’ları tercih ediyor” açıklamasında bulundu.

iphone 15 pro

Pandemiden sonra tüketicilerin telefon tercihlerinde değişim meydana geldi. Kullanıcılar üst düzey modellere daha çok ilgi gösteriyorlar. Diğer yandan telefonları daha uzun yıllar boyunca kullanıyorlar. Eskisi gibi telefon değiştirme sıklığı yaşanmıyor. Eleştirmenler bu durumun genel olarak küresel pazarı etkilediğini ve telefon üreticilerinin yeni stratejilere yöneldiğini belirtti.

TrendForce’dan gelen bir başka rapora göre iPhone 16 ailesi yapay zeka özellikleri sayesinde genel olarak satışları yükseltecek. Analistler yeni iPhone’ların yapay zeka özellikleriyle ilgiliyi üstüne çekeceğini düşünüyor. Konuyla ilgili konuşan bir analist, “Apple için zorlu bir süreç. Rakipleri yapay zeka trenine atladı. Şirketin bunu kaçırmaması gerekli. Eğer yapay zeka konusunda ileri atılmazsa bu durum önümüzdeki günlerde Apple’a büyük kayıplar olarak geri dönebilir” dedi.

Roborock, Artık Resmen Türkiye’de!