Yeni iPhone X reklamı FaceID’ye odaklanıyor

iphone x 19

Apple’ın kısa süre önce ülkemizde de satışa sunduğu iPhone X oldukça başarılı bir başlangıca imza attı. Aslında bu durum kimseyi şaşırtmış değil. Zira iPhone 8 satışlarının beklenenin bile altında kalması, iPhone X’e olan talebin ne derece fazla olacağının da basit bir göstergesiydi. iPhone X’i selefi modellerinden ayıran en önemli özelliği ise FaceID denilen üç boyutlu yüz tanıma teknolojisine sahip olması diyebiliriz.

Apple, FaceID üzerine oynamak istiyor

iPhone X’in FaceID haricindeki diğer özelliklerine baktığımızda öyle ayırt edici unsurlara rastlamıyoruz. Sonuçta OLED ekran kullanılan ilk telefon iPhone X değil. Ya da uçtan uca ekrana, ince çerçevelere sahip olan tek model de Apple’ın yeni iPhone modeli değli. Kısacası, iPhone X’i segmentindeki diğer modellerden ayıran en önemli özelliği TrueDepth sensörleri ile donatılan FaceID özelliği.

Apple’da bu durumun farkında olacak ki yeni reklam filmlerinde bu özelliği ön plana çıkarmak istemiş. Cupertino merkezli şirketin, YouTube hesabı üzerinden yayınlanan yeni videolarda insanların FaceID’yi rahatlıkla kullanabilecekleri ve kendi özel animojilerini oluşturabilecekleri belirtilmiş.

Açıkçası reklamlarda bilmediğimiz yeni şeylerden bahsedilmiyor. Muhtemelen iPhone X’i satın almayı düşünen birisi de bu özelliklerden öyle ya da böyle haberdardır. Hatta bu reklamları YouTube’a girip izleyecek olan birisinin de iPhone X’in FaceID özelliğinden haberdar olmaması, oldukça ufak bir ihtimal diyebiliriz. Bakalım Apple’ın yeni reklamları satışları arttırmada yardımcı olacak mı?