Yeni iPhone kameraları bekleyenler için kötü haber!

iPhone 12 Pro

Yeni iPhone kameraları bekleyenler bu aralar açıkçası pek iyi haberler almayacak. Bunun nedeni aslına bakacak olursanız daha çok donanımsal ağırlıklı.

Apple şirketinin yeni iPhone kameraları ile ilgili açıkçası pek fazla olumlu haber gelmiyor. Şirketin Çinli akıllı telefon üreticileri ile yarışabilmesi için kameraların da olumlu gelişmeler yaşaması şart. Aksi halde sektörde büyük oranda geriye doğru gidecek.

Akıllı telefon üreticileri hem donanımsal hem de yazılımsal açıdan gelişmiş kameralar tercih ediyor. Instagram, Facebook ve Twitter gibi görselliğin ön plana çıktığı sosyal medya siteleri için bile iyi fotoğraf çeken akıllı telefonlar gerekiyor.

iPhone kamera teknolojisi eskiyebilir

Hem Apple analistleri hem de teknoloji dünyasının kalbini yakından takip eden platformlar, Apple şirketi ile ilgili olumsuz teoriler ortaya koydu. Buna göre firma, yeni lens tedarik edemeyecek. Bu durum kameralarda önemli ölçüde eskimeye neden olabilir.

Yeni iPhone kameraları

Süslü sloganlarla pazarlanması planlanan Apple kameraları, rekabet kurbanı olabilir. Ortaya çıkan fiyatlarda yükselmeyi engellemek isteyen lens tedarikçileri, yüksek bir ihtimalle 2021 yılında bazı fiyat düşüşleri sağlamak isteyecek. Böyle bir şeyin gerçekleşmesi için iPhone kameraları eski lensler ile donatılmalı.

Özellikle son dönemlerde iPhone akıllı telefonlarında fiyatlar abartılı görülüyordu. Bu nedenle Apple kendi cihazlarında daha fazla fiyat artışına gitmeyecek. Hatta hatırlayacağınız üzere iPhone 11 ve iPhone 12 ilk çıkış fiyatları bile neredeyse aynı olmuştu. Muhtemelen iPhone 13 ve diğer cihazlarda da fiyat artışı yaşanmayacak.

Firma işte tam da bu nedenle yeni kamera lensleri tedarik ederken eski teknolojileri tercih edecek gibi görünüyor. Ancak 2022 yılı ile birlikte her şey değişebilir. Peki siz iPhone kameraları ile ilgili ne düşünüyorsunuz?