iPhone XR ve Galaxy S10e kamera karşılaştırması

iphone xr vs galaxy s10e

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefon sektöründeki iki dev ismin üst segmentteki giriş modelleri karşı karşıya geliyor. İşte iPhone XR ve Galaxy S10e kamera karşılaştırması.

Gerek Apple, gerekse de Samsung geliştirdikleri üst segment modellerin kameraları ile övünmeyi seviyorlar. Her iki firmada genel olarak telefon reklamlarını kamera odaklı senaryolar ile hazırlıyorlar. Hali hazırda şu ara TV’de dönen hemen hemen bütün iPhone reklamlarının kamera merkezli olduğunu söyleyebiliriz.

Gerçi bu durum Apple için yeni sayılmaz. Zira Cupretino merkezli şirket uzun bir süredir yeni satışa sunduğu iPhone modellerinin kameraları ile övünüyor. Hatta YouTube hesabı üzerinden bazı kısa filmler yayınlayıp bu filmlerin iPhone ile çekildiğini iddia ediyor. Tabi ki Apple’ın reklamlarında gözden kaçan ufak bir nokta var. O da genel itibari ile yardımcı ekipman ve uygulama kullanılıyor olması. Dolayısıyla bu ufak bilgi reklamın alt kısmında küçük yazılar halinde çıktığı için pek dikkat çekmiyor. Fakat reklama aldanıp telefonu aldığınızda kameranın o kadar da yüksek bir performansa sahip olmadığını fark ediyorsunuz.

O yüzden kamerası için bir telefon alacaksanız, reklamlardan ziyade karşılaştırmalara göz atmanızı tavsiye ederiz.

Örneğin bugün ki kamera karşılaştırmamızın konukları iPhone XR ve Galaxy S10e. Bir tarafta Apple’ın 750 dolarlık üst segmente hitap eden giriş modeli, diğer tarafta ise Samsung’un 750 dolarlık üst segmentteki giriş modeli. Peki hangisinin kamerası daha iyi?

Nokia 9 ve Galaxy S10+ kamera karşılaştırması için tıklayın

Bu yazımızda iPhone XR ve Galaxy S10e ile aynı açıdan çekilmiş olan fotoğrafları sizlerle paylaşacağız. Böylece hangi modelin daha başarılı bir kameraya sahip olduğunu anlamanız da daha kolay olacaktır.

iPhone XR ve Galaxy S10e kamera karşılaştırması için listelediğimiz fotoğraflara geçmeden önce dip not olarak hatırlatalım.

Galaxy S10e, 12 MP, f/1.5-2.4, 26mm (wide), 1/2.55″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF, OIS, 16 MP, f/2.2, 12mm (ultrawide), 1.0µm özelliklerinde çift ana kamera modülü ile geliyor.

iPhone XR ise 12 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/2.55″, 1.4µm, OIS, PDAF özelliklerinde tek bir ana kameraya sahip.

iPhone XR vs Galaxy S10e kamera karşılaştırması

iPhone xr vs galaxy s10e 8