Yeni iPad Pro ne zaman tanıtılacak?

yeni ipad pro

Apple’ın önümüzdeki dönemde satışa sunmayı planladığı yeni iPad Pro modeli ne zaman tanıtılacak? İşte konu hakkındaki detaylar.

Şu aralar teknoloji gündeminin en önemli başlıkları hep Apple üzerine atılıyor desek, sanırım pek de yanılmış olmayız. Zira bir yanda yeni iPad Pro modeli, diğer yanda devrimsel özelliklere sahip olacağı iddia edilen iPhone 8. Dolayısıyla hemen hemen her gün Apple’ı doğrudan ilgilendiren bir haber başlığıyla karşılaşmamız pek de sürpriz olmuyor.

Peki teknoloji gündemini bu kadar meşgul eden bu cihazlar ne zaman tanıtılacak? Açıkçası iPhone 8’in Eylül ayında gerçekleşecek olan Apple etkinliğinde tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yani iPhone 8’in tanıtım tarihi üzerine pek de büyük bir soru işaret yok. Buradaki asıl mesele yeni iPad Pro modelinin ne zaman tanıtılacak.

Zira 2017’ye girdiğimizden beri her ay yeni iPad Pro’nun tanıtılacağını işitiyoruz. İlk olarak sızdırılan bilgilerde Şubat ayı işaret edilmişken, bu tarih kaya kaya Haziran ayına kadar gelmiş durumda.

Dünyaca ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, yeni iPad Pro’nun tanıtım tarihine ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Kuo, 10.5 inçlik ekranı ve ince çerçeveleri ile yeni bir tasarıma sahip olan yeni iPad Pro modelinin Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC’de tanıtılacağını açıkladı.

Genel itibari ile Apple bu etkinlikte pek de cihaz tanıtmıyor. Fakat iPhone 8’in yeni iPad’i gölgelemesi istenmiyorsa Haziran ayı uygun bir tarih olarak görünüyor.