Yeni iPad Air daha ucuz olacak

iPad Air 2 800homeNEW

Apple’ın önümüzdeki dönemde tanıtmayı planladığı yeni iPad Air modeli selefinden daha ucuz olacak.

Apple önümüzdeki günlerde yeni iPad ve yeni Mac modellerini tanıtacak. Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Apple yeni Mac modellerinde ARM tabanlı yongalara yer verecek. Dolayısıyla iPhone ve iPad modellerinde gördüğümüz yongaları artık Mac modellerinde de görmeye başlayacağız.

Bu akıllara şu soruyu getirebilir. Mac modelleri ARM tabanlı işlemcilere geçtiğinde iPad serisi rafa mı kaldırılacak? Elbette hayır. Hatta Apple yeni iPad Air ile fiyatı biraz daha düşürerek iPad kullanımını arttırmayı amaçlıyor.

Yeni iPad Air fiyatı netlik kazanıyor

Apple’a yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre 2020 yılında tanıtılacak olan iPad Air modelinde A13 Bionic yonga seti kullanılacak. Hatırlanacağı üzere 2019’da A12 Bionic ile gelen iPad Air fiyatı 500 dolar civarındaydı. Bu açıdan bakınca 2020 model iPad Air’ın da aynı etikete sahip olması beklenebilir.

ipad air 2020

Lakin umulanın aksine 2020 model iPad Air’in fiyatı selefinden çok daha ucuz olacak. Sızdırılan bilgiler fiyatın 400 ya da 450 dolar olacağı yönünde.

Realme tarihinde bir ilke imza atacak

Apple’ın yeni iPad modelinin fiyatını uygun tutmasının sebebi ise satış oranlarını biraz daha arttırmak. Malum Macbook modellerinde de ARM tabanlı yonga setlerine geçilmesi ister istemez iPad satışlarını düşürebilir. Apple fiyat kırarak iPad satışlarını belli bir seviyenin üzerinde tutmak istiyor.