Yeni elektrik üretim yöntemi enerji sorununu tamamen bitirebilir

yeni elektrik üretim yöntemi

Bilim insanları tarafından bulunan yeni elektrik üretim yöntemi enerji sorununu ciddi ölçüde bitirebilir. Bu yeni teknoloji nano ve mikro boyutlu robotlara dayanıyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Bilim insanları elektrik üretimi konusuna çok büyük bir önem veriyor. İnsanlığın enerji problemi giderek arttığı için yeni çalışmalar ile birlikte enerji kaynakları çoğaltılmaya çalışılıyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yeni bir robotik sistem geliştirildi.

Karbon atomlarının kullanılması planlanan bu yeni teknik, geliştirilmesi halinde bilim dünyasında çok büyük etkiler oluşturabilir. Keşif için öncelikle organik bir sıvı kullanılması şart çözücü özelliği ön plana çıkan bu sıvı karbon atom taneciklerini bir araya getiriyor.

Yeni elektrik üretim yöntemi karbon atomlarını kullanacak

Bilim insanları tarafından geliştirilen bu yeni yöntem ile birlikte mikro ya da nano boyutlu robotların çalıştırılması sağlanıyor. Böylece karbon taneciklerinin bir araya gelerek kimyasal reaksiyon geliştirmeleri kolaylaşıyor.

yeni elektrik üretim yöntemi

Kimya Profesörü Michael Strano bu konuda yaptığı çalışmalarla biliniyor. Bundan yaklaşık olarak 11 yıl önce çeşitli çalışmalar yürüten bilim insanı karbon atomu kafeslerinden yapılan içi boş tüplerin aslında elektrik üretebildiğini gördü. Onun bu keşfin hayata geçirilmesi için sadece çözücü bir sıvıya ihtiyaç vardı. Bunun sağlanması ile birlikte yeni elektrik akımı oluşturulmuş oldu.

Az enerjiyle büyük işler başarmak mümkün: Geri dönüşüm mucizesi

Yüzlerce karbon atomunun bir araya getirilmesi ile birlikte üretilen enerjinin miktarı sürekli olarak artırabiliyor. Ayrıca bu elektrik enerjisinin nano ya da mikro boyutlu robotlarda enerji olarak kullanılabileceği ifade ediliyor. Kısacası bilim dünyası yepyeni bir elektrik üretim modeli geliştirdi.