3 milyon kişiye elektrik sunabilen yeni proje açıklandı: Enerji sorunu tamamen bitiyor!

GIF -elektrik direkleri

3 milyon kişiye elektrik sunabilen yeni bir sistem geliştiriliyor. Bu sistem sayesinde enerji sorunu diye bir şey kalmayacak. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Yaşanan iklim krizi nedeniyle geliştirilen bir enerji santrali ile birlikte 3 milyon kişiye elektrik sunabilen ağlar inşa ediliyor. Bu tür sistemler daha önce birçok ülke tarafından üretilmeye çalışılmıştı. Fakat 2030 yılında sera gazı emisyonunu yüzde 70 seviyelerinde düşürme projesi olan Danimarka işi ilk olarak göğüsledi.

Bugüne kadar birçok Avrupa ülkesi enerji adaları ismini verdikleri projeler geliştirmeye çalıştı. Ancak çoğunlukla bu projeler daha sonraya aksatıldı. Danimarka ise öncü olma cesaretini gösterdi. 2050 yılına kadar sıfır karbon seviyesine gelmeyi istiyorlar.

Enerji Adası projesi neleri kapsıyor?

Danimarka tarafından geliştirilen enerji adası projesi ile birlikte 18 futbol sahası büyüklüğünde bir alan oluşturulacak. Bu alan içerisinde 34 milyar dolarlık bütçe ile bazı donanımlar kurulacak. Mesela 200 dev rüzgar türbini öncelikle kurulacak.

3 milyon kişiye elektrik
Enerji Adası ile birlikte 3 milyon hane enerji elde edebilecek. Hatta Danimarka bunu ilerleyen dönemlerde daha da fazla arttırmak istiyor. Almanya, Hollanda ve İngiltere gibi ülkelerin de enerji adasından yararlanmasını sağlayacak proje, şu an için tasarım aşamasını geçti.

Yapımına başlanan enerji adası yüksek ihtimalle 2033 yılında tamamlanacak. Danimarka ayrıca çok önemli bir karar daha aldı. Kuzey Denizi’nde petrol ve doğalgaz aramalarını sonlandırdı. Küçük bir enerji adası daha inşa ederek ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Elektrikli otomobil üretici sayısı artıyor

Belçika, Hollanda ve Almanya gibi ülkelere elektrik sağlanması için gerekli anlaşmalar yapıldı bile. Peki siz bu enerji adaları projesi için ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.