Yeni BMW 8 Serisi üretime girdi!

BMW 8 Serisi

Alman otomotiv devi BMW, merakla beklenen BMW 8 Serisi’nin üretime girdiğini üretim bandından yayınladığı fotoğraflarla duyurdu. 2019 BMW 8 Serisi, bu sonbaharda satışa çıkıyor. İşte detaylar.

Alman üreticinin Almanya’daki Dingolfing fabrikasında üretimine başlanan BMW 8 Serisi Coupe, burada BMW 5 Serisi ve 7 Serisi’nin yanında üretim bandına girdi. BMW, yeni 8 Serisi’ni burada üretime sokabilmek için aylar önceden Dingolfing üretim tesislerini genişletmeye başladı. Yüzlerce milyon para yatırılan bu tesiste üretimi daha verimli hale getirebilmek için birçok yenilik yapıldı. Tesisin otomasyon düzeyi büyük ölçüde arttırıldı.

Haziran ayında yapılan lansmanda yer alan BMW M850i ​​xDrive Coupe, 4.4 litrelik twin turbo V8 motorla gelecek. 423 beygir güç çıkışına ve 750 nM tork üretimine sahip olan bu motor oldukça güçlü. Teknik veriler de bunu kanıtlar nitelikte. Güçlü motoru sayesinde 0-100 km/s hıza sadece 3.6 saniyede çıkan M850i ​​xDrive Coupe maksimum 250 km/s hıza ulaşabiliyor. Ayrıca dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte gelecek olan araç, sekiz ileri vitesli şanzıman ile donatılmış.

Alman üretici yeni BMW 8 Serisi için hiçbir lüksten kaçınmamış!

M850i ​​xDrive Coupe modeli son derece çeşitli ve hafif malzemelerden imal edilmiş. Gövde boyunca çelik, alüminyum, karbon fiber ve plastik kullanılırken çatı ve kapılar karbon fiber destekli alüminyumdan imal edilmiş.

Öte yandan yeni 8 Serisi için hiçbir lüksten kaçınmayan Alman üretici, standart donanımların yanı sıra kullanıcılara uzun bir liste sunacak. Standart özelliklerden bazıları ise aşağıdaki gibi:

-LaserLight teknolojisine sahip Matrix LED farlar

BMW Individual Merino deri döşemeler

-16 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemi

-12.3 inçlik dijital gösterge paneli ve 10.25 inçlik dokunmatik bilgi-eğlence ekranı

Son olarak BMW M8, BMW 8 Serisi Cabrio ve dört kapılı bir BMW dört kapılı 8 Serisi Gran Coupe’nin de yolda olduğunu hatırlatalım.

Yeni BMW M5 Competition tam 616 beygir gücünde!

BMW 8 Serisi