Yeni Batman filmi rafa kaldırıldı

Batman filmi

DC cephesinde sular durulmuyor. Wonder Woman 3’ten sonra bu kez de planlanan yeni Batman filmi rafa kaldırıldı.

Marvel sinema tarafında başarıdan başarıya koşarken, Marvel’ın çizgi roman dünyasındaki en büyük rakibi olan DC, sinemada bir türlü dikiş tutturamıyor. DC Sinematik Evreni’nin son filmi olan Black Adam da gişede beklentilerin epey altında kaldı. Buna bir de filmin aldığı kötü yarımlar eklenince, DC’de işlerin bir türlü düzelmediği gerçeği bir kez daha ayyuka çıktı.

Neyse ki DC’de işler çok yakında değişecek gibi görünüyor. Çünkü artık DC filmlerinin başında iki yeni isim var: Yönetmen James Gunn ve yapımcı Peter Safran. Warner Bros. Discovery’nin yeni yönetimi tarafından DC Films’in başına geçirilen bu iki isim, son birkaç haftayı DC’nin geleceğini planlamakla geçirdi. Gözlerden uzak bir yere çekilip DC filmlerinin geleceğini şekillendiren ikili, Hollywood’a geri döndü. Onların dönüşüyle birlikte planlarına dair ilk detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Hatırlarsanız birkaç gün önce gelen haberler, Wonder Woman 3 filminin iptal edildiğini ortaya çıkarmıştı. Ayrıca DC Sinematik Evreni’nin mevcut versiyonunun tamamen sonlandırıp en baştan tekrar başlanması da gündemdeydi. DC yönetiminin böylesine radikal bir hamle yapıp yapmayacağı henüz netlik kazanmamış olsa da, iptal edilen bir film daha belli oldu.

Batman filmi

Gelen son bilgilere göre Wonder Woman 3 ile birlikte iptal edilen projelerden biri de yeni Batman filmi oldu. Kısa süre önce görevden alınan eski DC yönetimi tarafından planlanan bu Batman filmi, Michael Keaton’ın canlandırdığı yaşlı Bruce Wayne’e odaklanacaktı. Bildiğiniz gibi 90’lı yıllarda Tim Burton’ın çektiği Batman filmlerinde karaktere hayat veren Michael Keaton, önümüzdeki yıl vizyona girecek The Flash filmi için tekrar bu role döndü.

Eski DC yönetiminin planı, The Flash çıktıktan sonra da Keaton’ı bu evrende tutmak ve onun bir kez daha Bruce Wayne’e hayat vereceği bir Batman filmi çekmekti. Hatta bu filmin DC’nin sevilen çizgi roman serilerinden Batman Beyond’un bir uyarlaması olması gündemdeydi. Batman Beyond serisinde artık yaşlanmış olan Bruce Wayne, Batman kimliğini genç bir kahramana devrediyor. Bu hikayeyi sinemada görmek ilginç olabilirdi. Ancak DC’nin yeni yönetimi ortaya çıkarılan projeden memnun olmasa gerek ki filmi rafa kaldırdı.

Yılın Oyunu Elden Ring seçildi