AirPods kulaklıklar renkleniyor

AirPods

Apple’ın geçtiğimiz senenin sonlarına doğru satışa sunduğu AirPods kablosuz kulaklık seti, renkleniyor. İşte renkli bir AirPods’a sahip olmak için yapmanız gerekenler.

Bilindiği üzere Apple bazı konularda sert politikalara sahip bir şirket. Her ne kadar Steve Jobs öldükten sonra, bu politikaların bazılarından taviz verilse de hala diğer üreticilere nazaran sınırlarını korumaya devam ediyor.

Bu durumun en can sıkıcı noktası ise Apple ürünlerini kullanmayı sevenlerin, cihaz rengi gibi bazı konularda, diğer üreticilerin renk seçeneklerini bulamaması. Bu duruma en basit örnek hiç kuşkusuz AirPods olacaktır. Apple’ın geçtiğimiz sene sonunda satışa sunduğu AirPods sadece beyaz renkte satışa sunuldu. Kullanıcıların büyük bir bölümü en azından piyasada olan iPhone renkleriyle uyumlu renkteki AirPods’ların satılmasından yanaydı fakat Apple bu talepleri de görmezden geldi.

Apple’ın yapmak istemediği, sıcak bakmadığı olaya üçüncü bir firma talip oldu. Colorware isimdeki firma resmi olarak renkli AirPods’un satışını başlattı. Dilerseniz Colorware’ın sitesine uğrayarak 58 renk arasından dilediğinizi seçebilir ve renkli bir AirPods’a sahip olabilirsiniz.

Peki renkli bir AirPods’un bizlere maliyeti ne olacak. Bilindiği üzere normal AirPods’un fiyatı 159 dolar. Fakat eğer renkli bir AirPods’u satın almak isterseniz 299 doları gözden çıkarmanız gerekecek. Yani sırf bir renk değişimi için 140 dolar daha ödemek zorunda kalacaksınız.

Şunu da dip not olarak belirtelim. Colorware, sıfırdan renkli bir kasa üretmiyor. Firmanın tek yaptığı aldığı beyaz AirPods’ları ince bir işçilikle boyamak. Firma yaptığı bu boyama işlemi için tam 140 dolar talep ediyor. Karar sizlerin.