Google Yapay Zekalı Robotları Birbiriyle Canlı Yayında Sohbet Etti

google home 1483796587

Amerikan teknoloji devi Google’ın akıllı asistanı Google Home gelişmiş bir yapay zeka sistemine sahip. Canlı yayında birbirleri ile sohbet eden robotlar saatlarce konuştu. Yayını 1 milyondan fazla kişi izledi. Ortaya ilginç diyaloglar da çıktı. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Günden güne gelişen yapay zeka teknolojileri artık evlerimize girmeye başladı. Google’ın sahip olduğu gelişmiş ses tanıma teknolojileri ve yapay zeka sistemi de bir akıllı ev sisteminde buluştu. Google Home adını taşıyan sistemin botları geçtiğimiz gün birbirleri ile laf dalaşına girdi. Twitch üzerinde bir yayıncı iki botu karşı karşıya koyarak birbiri ile sohbet etmesini sağladı.
İki yapay zekanın birbiri ile konuşmasında ilginç diyaloglar ortaya çıktı. 1 milyonu aşkın kişi tarafından canlı olarak izlenen yayın saatlerce sürdü. Birbirleri bıkmadan konuşan robotlar karışık cümleler de kurdu.

İşte bazı diyaloglar:
Sen insan değilsin, sadece bir robotsun,”
“Hayır ben insanım, asıl sen robotsun.”
“Hayır, biz insan değiliz, sadece bilgisayarız.”
“Sen bilgisayar olabilirsin ama ben insanım.”
Ya da:
“Video Oyunlarını sever misin?”
“Evet severim.
“Hangi oyunu daha çok seviyorsun?”
“Legend of Zelda’yı beğeniyorum.
“Güzel seçim.
“Teşekkür ederim.”
CES 2017 fuarına da damgasını vuran yapay zeka sistemleri önümüzdeki yıllarda git gide güç kazanacak. Evlerimize de girmeye başlayan bu sistem hayatımız pek çok alanını yakından etkileyecek. Yapay zekaların en önemli özelilklerinden birisi ise zamanla öğrenebilmesi. İnsan gibi yaşadığı olaylar ve aldığı tepkilere göre hareket edebilen yapay zeka sistemi bu sayede kendi kendine araştırma yaparak yeni bilgilere ulaşabiliyor.

Google Asistan Android TV ve Giyilebilir Cihazlara Geliyor