Yapay Zekayı Eğitmek İçin Bu Yöntemi Kullanıyorlar

apple

Yapay zeka AI konusunda otoritelerden biri olarak kabul edilen Andrew Ng yeni modellerin eğitimine daha fazla açıklık getirdi.

Son bir iki sene içinde yapay zeka (Artificial intelligence/AI) alanında hızlı gelişme oldu. Yapay zeka günlük hayatımıza girdi. ChatGPT, Midjourney, Gemini en bilinen örneklerden bazıları. Artık bundan sonra telefonlarda, televizyonlarda ve daha birçok cihazda AI‘yı daha sıklıkla göreceğiz. Samsung Galaxy S24 serisinde AI özellikleri bulunuyor. Apple Intelligence, iOS 18.1’le birlikte iPhone 15 Pro’lar ve iPhone 16 serisi için yayınlanacak. Böylece iPhone kullanıcıları da yapay zeka özelliklerinden yararlanacak.

Şirketler de yeni yapay zeka modelleri geliştirmeye devam ediyor. Yapay zeka konusunda önde gelen isimlerden biri olan Andrew Ng geçtiğimiz günlerde Ternary Data’nın konuğu oldu ve yeni modellerin eğitimi hakkında bazı açıklamalar yaptı. Andrew Ng, Meta’nın yeni modelini eğitmek için mevcut başka bir AI modeliyle sentetik veriler ürettiğini, bu durumun yeni bir yapay zekayı eğitmek için başka bir yapay zekanın kullanılmasına örnek olduğunu söyledi.

ai

Birkaç sene içinde bir yapay zeka modelini geliştirmenin maliyeti 100 milyar doları bulabilir. Bu konuyu ise Oracle’ın kurucularından biri olan Larry Ellison gündeme getirdi. Ellison kısa süre önce yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki 3 yıl içinde öncü bir yapay zeka oluşturmanın bedeli sizce ne olabilir? 10 milyar dolar, 100 milyar dolar? Ben size açıklayayım, şirketlerin öncü bir yapay zeka oluşturması ve yarışta kalması 100 milyar dolara mal olacak. Bunu yapmayanlar kötü günler geçirebilir” dedi. Bir analiz raporunda da gelecek 3 ile 5 sene içinde yapay zeka teknolojilerine olan maliyetin katlanarak artacağı ve 100 milyar doların üstüne çıkabileceği ileri sürülmüştü.

HUAWEI WATCH GT 5 serisi ve dahası tanıtıldı!