Yapay zeka deneyleri kontrolden çıktı!

Yapay zeka deneyleri kontrolden çıktı!

Yapay zeka hayatımıza günden güne daha fazla giren bir kavram, ancak uzmanlara göre deneyler kontrolden çıktı. İşte tüm detaylar.

Teknoloji liderleri ve önde gelen araştırmacılar tarafından imzalanan açık bir mektupta, yapay zeka laboratuvarlarına ve şirketlere çalışmalarını “derhal duraklatmaları” çağrısında bulunuldu. Steve Wozniak ve Elon Musk gibi isimler, mevcut AI sistemlerinin zararlı bir noktaya gelmemesi için deneylerin durdurulması gerektiğini düşünüyor. GPT-4’ün ötesinde teknoloji üretmeye en az altı ay ara verilmesi gerektiğini savunuyorlar. Mektup, yapay zeka sistemlerinin güvenliğini sağlamak için özen ve öngörünün gerekli olduğunu, ancak göz ardı edildiğini de ekliyor.

Yapay zeka deneyleri kontrolden çıktı!

Yazılı veya görsel mesajlara metinle yanıt verebilen bir OpenAI modeli olan GPT-4 kontrolden çıkabilir. Örneğin Microsoft kısa bir süre önce, yenilenen Bing arama motorunun yedi haftayı aşkın bir süredir GPT-4 modeli tarafından desteklendiğini doğrularken, Google kısa süre önce LaMDA tarafından desteklenen kendi üretken yapay zeka sistemi olan Bard’ı piyasaya sürdü. Yapay zeka etrafındaki endişeler bir süredir sürüyor, ancak son dönemlerdeki gelişimler endişeyi iyice arttırdı.

İlgili mektup, kendini yeni teknolojinin risklerini ve kötüye kullanımını en aza indirmeye adamış bir kuruluş olan Future of Life Institute (FLI) tarafından yayınlandı. Musk daha önce yapay zeka güvenliği ile ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere FLI’ye 10 milyon dolar bağışlamıştı. İmzacılar arasında, kendisi ve Wozniak’ın yanı sıra, AI ve Dijital Politika Merkezi başkanı Marc Rotenberg, MIT fizikçisi ve Life of Life Enstitüsü başkanı Max Tegmark ve yazar Yuval Noah Harari gibi çok sayıda küresel AI lideri yer alıyor.

John Wick 4’te Killa Hakan da yer aldı! Sosyal medya yıkıldı