Netflix Avrupa’da Yayılmaya Devam Ediyor

Netflix Avrupada Yayılmaya Devam Ediyor

Şu ana kadar Birleşik Krallık, Almanya ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde hizmet veren online içerik sağlayıcısı Netflix, şimdi de Fransa’ya taşındı.

Dünyanın en büyük online içerik sağlayıcıları arasında yer alan Netflix, Avrupa ülkelerine yayılmaya devam ediyor. Kuzey Amerika’da başladığı yolculuğuna geçtiğimiz yıllarda taşındığı Hollanda, İsveç, Almanya ve Birleşik Krallık’ta devam ettiren Amerikalı içerik sağlayıcısı, şimdi de Fransa’daki kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Netflix_Fransa

Yıllarca üçüncü partilerden sağladığı içerikleri kullanıcılarına sunduktan sonra geçtiğimiz yıl orijinal içerik hazırlamaya başlayan Netflix, House of Cards ve Orange is the New Black gibi başarılı dizileri sayesinde hızla yükselişe geçmiş ve değer kazanmıştı. Sağladığı bu orijinal içerikler sayeisinda adını tüm dünyada duyurmayı başaran firma, bu yılın başında yayınladığı açıklamayla 2014’te daha çok Avrupa ülkesine taşınacaklarını duyurmuştu.

Bu planlarını hayata geçirmek için ilk olarak Fransa’yı seçen Netflix’in ülkede oldukça zorlu bir rekabetin içerisine girmesi bekleniyor. Set üstü kutularının yaygın olarak kullanıldığı Fransa’da bu tür hizmetler mevcut internet, TV ve telefon paketleriyle birlikte satılıyor ve bu sayede birçok kullanıcıya ulaşabiliyor.

Microsoft Mojang’ı Satın Aldığını Açıkladı