Yahoo Gidiyor Altaba Geliyor

altaba

Yahoo gidiyor Altaba geliyor. İnternet dünyasının en eski şirketlerinden Yahoo, yakında farklı bir isimle, şimdiye kadar bildiğimizden epey farklı alanda çalışan bir şirket haline dönüşecek. Yahoo’nun Verizon tarafından satın alınmayan kısmı adını Altaba olarak değiştirecek.

Yahoo’nun Verizon’a satışı yaşanan olaylara rağmen, daha önce planlandığı gibi Haziran ayında tamamlanacak gibi gözüküyor. En son yaşanan hack olayından sonra Verizon’un satın alma konusunu yeninden değerlendirdiği yönündeki iddialar şu an için asılsız duruyor. Satış gerçekleştiğinde Verizon’un Yahoo’nun tamamına sahip olmayacağını da unutmamak gerek zira iki şirket arasındaki satış anlaşması Yahoo’nun tamamını kapsamıyor. Yeni yapılan açıklama ile satış sonrası geride kalan kısmın akıbeti de belli oldu. Görülen o ki Yahoo gidiyor Altaba geliyor.

yahoo gidiyor altaba geliyor

Yahoo’nun satışa dahil olmayan kısmı, işlemler gerçekleştikten sonra Altaba adını alacak. Bir yatırım şirketi olarak yoluna devam edecek olan şirket, Çinli online ticaret devi Alibaba.com’un %15’ine sahip olacak. Bunun dışında bazı patent haklarını da koruyacak. Mevcut Yahoo CEO’su Marissa Mayer ve Yahoo’nun kurucularından David Filo’nun da aralarında yer aldığı üst düzey beş Yahoo yöneticisinin tamamı da istifa ederek Altaba bünyesinde bulunmayacak.

Yahoo’nun satışa dahil olmayan kısmı adını değiştirse de Verizon’un Yahoo markasını kullanmaya devam edeceği belirtiliyor. Marissa Mayer’in Verizon’da kendisine bir yer bulup bulmayacağı ise henüz bilinmiyor. Bilinen şey ise Marissa Mayer’in kovulduğu takdirde 55 milyon dolar tazminat alma hakkının olduğu. Bu sebeple, Mayer’in Verizon’a geçebilme ihtimalinin de olduğu söyleniyor.

Tam 1 Milyar Yahoo Hesabı Çalındı