LG, Samsung’un kalemini kırdı!

Ekran Resmi 2017 08 23 13.40.27

İki Güney Koreli akıllı telefon üreticisi, şu aralar birbirlerine bazı göndermelerde bulunuyor. İşte LG cephesinden Samsung’a yapılan gönderme.

Bilindiği üzere gerek LG, gerek te Samsung şu aralar yeni amiral gemisi modellerine yoğunlaşmış durumdalar. Samsung önümüzdeki günlerde Galaxy Note 8’i satışa sunacakken, LG ise V30 ile kullanıcıların dikkatini çekmeye çalışacak.

Peki hangi Güney Koreli üretici bu konuda daha başarılı olacak dersiniz? Açıkçası bir önceki dönemde Samsung’un açık ara üstünlüğü söz konusuydu. LG’nin Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı G6 modeli Full Vision isimli yeni ekran teknolojisi ile dikkat çekmeyi başarmış olsa da telefonun geçtiğimiz senenin hit yonga seti SD 821 ile gelmesi tepki çekmişti.

Samsung ise, Galaxy S8 için bir süre beklemiş ve Mobil Dünya Kongresi’nden yaklaşık olarak 1 ay sonra düzenlediği özel bir etkinlikte yeni amiral gemisi modelini tanıtmıştı. Infinity Display özelliği ile gelen Galaxy S8, gerek Güney Kore’de, gerekse de global pazarda son derece başarılı bir satış grafiği ortaya koymuştu. S8’in bu kadar başarılı olmasının temel nedenlerinden birisi de hiç şüphesiz telefonun SD 835 kullanan ilk akıllı cihaz olmasıydı. Peki bu nesilde işler nasıl şekillenecek?

LG, V30 ile Note 8’in önüne geçebilir mi bilinmez fakat, V30 için yayınlanan tanıtımlarda Samsung’a önemli göndermelerin bulunuduğu da inkar edilemez bir gerçek. LG’nin yayınladığı son V30 teaser’ında kırılmış bir kalemden oluşan “V” harfi dikkat çekiyor. Bu mutlak olarak S-Pen ile gelecek olan Note 8’e bir gönderme. Bakalım kim kimin kalemini kıracak? Bunu yakında göreceğiz.