Yeni Xperia modelleri IFA öncesi ortaya çıktı!

xperia

Sony’nin IFA 2018 kapsamında tanıtması beklenilen yeni Xperia modelleri, Polonya’da ortaya çıktı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Bilindiği üzere önümüzdeki Ekim ayının hemen başında Berlin’de IFA 2018 etkinliği gerçekleşecek. Senelerdir her yeni IFA etkinliğinde, yeni Xperia modelleri ile karşımıza çıkan Sony, bu sene de geleneği bozmayacak gibi görünüyor. Zira kısa süre önce Japon teknoloji devi tarafından yapılan açıklamada 31 Ağustos’ta IFA öncesinde bir basın toplantısı düzenleneceği açıklanmıştı. Muhtemelen Sony bu basın toplantısında, IFA 2018’de kullanıcıların beğenisine sunacağı yeni Xperia modelleri ile ilgili açıklamalar yapacaktır.

Sony’nin yeni modelleri için IFA’ya kadar sabredemem diyorsanız bu haberimiz size göre diyebiliriz. Zira Japon akıllı telefon üreticisinin IFA’da görücüye çıkartacağı yeni Xperia modelleri geçtiğimiz gün Polonya perakendecisi Komp. Tech tarafından listelendi. G8341 ve G8441 model numarası ile listelenen iki modelin de Android 8.0 (O) ile geleceği iddia ediliyor.

Her ikisi de Snapdragon 835 yonga seti ve 4GB RAM ile gelecek olan modellerin arasındaki fark ise ekran boyutları ve batarya kapasitesinde kaynaklanıyor. G8341, 5.2 inçlik bir ekrana sahipken, G8441 ise 4.6 inçlik ekranla gelecek. Komp. Tech bu cihazlar için sırasıyla 650 euro ve 758 euro fiyat biçmiş durumda.

Genel kanı Polonyalı perakendeci tarafından listelenen bu cihazların Xperia XZ1 ve Xperia XZ1 Compact olduğu yönünde. Yine de kesin bilgiler için IFA’yı beklemek en doğru karar olacaktır.