Xiaomi yeni hızlı kablosuz şarj teknolojisi patentini aldı

t1

Son yıllarda, akıllı telefonlarda hızlı şarj teknolojisi, teknolojideki atılımlar sayesinde çeşitli ilerlemeler kaydetti. Bu iyileştirmeler ayrıca kablosuz şarjı piyasada daha hızlı ve daha güvenli hale getirdi, Xiaomi görünüşe göre bu teknolojiyi özellikle katlanabilir akıllı telefonlar için daha da iyi hale getirmek için çalışıyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi “Ekran Elektronik Kırma donatımı, Kablosuz Yöntemi ve Aygıtı Şarj, Depolama Ortamı”  ismini taşıyan ve model kodu CN113098152A olan hızlı şarj teknolojisi ile ilgili bir patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Patent, hızlı şarj teknolojisiyle ilgili herhangi bir ayrıntıyı açıklamazken veya belirli bir cihazın herhangi bir görüntüsünü içermese de, katlanabilir telefonlarda hızlı şarj teknolojisinin nasıl çalışacağını açıklıyor.

Xiaomi

İlginç bir şekilde katlanabilir telefon, arka panelinin her iki yarısından da kablosuz şarjı destekleyecek. Yani ister katlanmış olsun, ister hangi tarafa yerleştirirseniz koyun, cihaz yalnızca bir yarısı kablosuz şarj pediyle temas halinde olsa bile kablosuz şarjı desteklemeye devam edecektir. Diğer bir deyişle, cihaz hem yarıdan hem de katlanmamış arka panelin tamamından şarj edilebiliyor ve bu da kullanıcılar için daha kullanışlı hale geliyor.

Ayrıca patent, kablosuz şarj cihazının, desteklenen şarj türünü elde etmek için önce katlanabilir ahize ile bir el sıkışma iletişimi başlatacağını belirtiyor. Bu, kablosuz şarj cihazının daha verimli olmasını sağlayabilir ve katlanabilir akıllı telefonu tam olarak şarj etme süresini kısaltabilir. 

OnePlus Nord 2 5G’nin çıkış tarihi belli oldu