OnePlus Nord 2 5G’nin çıkış tarihi belli oldu

oneplus nord 2 5g

Geçen yıl, OnePlus uzun süredir orta sınıf segmentteki ilk teklifi olan Nord akıllı telefonunu piyasaya sürdü. Birinci sınıf orta segmentteki akıllı telefon büyük bir ilgi gördü. Bu nedenle Çinli şirketin bu yıl bir halefinin piyasaya sürülmesiyle başarıyı tekrarlamayı planlaması şaşırtıcı değil ve OnePlus Nord 2 5G’nin 22 Temmuz’da piyasaya sürüleceği doğrulandı.

Bu bilgi, şirketin resmi Twitter hesapları aracılığıyla yayınlandı. Lansman etkinliğinin söz konusu tarihte İngiltere saatiyle 3 PM’de başlaması planlanıyor. Teknoloji devi, web sitesinde Nord 2 için bir açılış sayfası bile oluşturdu. Hayranlar, cihaz yayına girdiğinde haberdar olmak için kaydolabilir ve ayrıca bir Nord 2 5G akıllı telefon kazanma şansına sahip olabilir.

OnePlus Nord 2

Açılış sayfasında ayrıca OnePlus Nord 2 5G’nin birkaç teaser’ı da yer alıyor. Bunlardan en dikkat çeken MediaTek yonga seti. OnePlus, yonga setini türünün tek örneği olarak tanımlıyor ve cihazı “İki beyin, bir yonga seti” olarak lanse ediyor. Bu açıkça, akıllı telefonu yükseltecek MediaTek Dimensity 1200 AI yonga setine atıfta bulunuyor. OnePlus daha önce SoC’nin Nord 2’ye güç sağlayacağını doğrulamıştı . Yeni yonga seti, Dimensity 5G Açık Kaynak Mimarisinin bir parçası olarak OnePlus ile işbirliği içinde MediaTek’in özelleştirilmiş bir yongasıdır. Nord 2 Dimensity 1200-AI’nin Dimensity 1200’e göre gelişmiş bir AI performansına sahip olacak.

Cihazın tüm özellikleri hala bilinmiyor ancak Nord 2 5G’nin 90Hz yenileme hızı, delik ve ekran içi parmak izi okuyuculu 6.43 inç FHD+ AMOLED ekrana sahip olduğu söyleniyor. Cihaz ayrıca 12 GB’a kadar RAM ve 256 GB dahili depolama ile gelecek.

OnePlus Nord 2

Kamera özelliklerine gelecek olursak cihazın 50MP (geniş) + 8MP (ultra geniş) + 2MP (bilinmeyen) kombinasyonundan oluşan üçlü bir arka kamera kurulumuna sahip olduğu söyleniyor. Selfie’ler için, bir 32MP ön kameranın delginin altına gömülü olduğu söyleniyor. İlginç bir şekilde, Nord 2 açılış sayfasındaki yer tutucu resmin üst kısmında bir delik veya çentik yok gibi görünüyor. 

Premium akıllı telefon ayrıca 4500 mAh pil içerecek ve diğer özelliklerin yanı sıra Warp Charge 30T Plus hızlı şarj protokolünü de destekleyecek. Cihazın global pazarda ne kadarlık bir fiyat etiketine sahip olacağı merak konusu.

MacBook Pro artık Touch Bar’a sahip olmayabilir