Xiaomi Türkiye’ye Geliyor

Xiaomi Türkiye’ye Geliyor

Asya pazarının iddialı akıllı telefon üreticisi Xiaomi Türkiye pazarına girişi yapmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yılın sürpriz isimlerinden Xiaomi, bu yıl içerinde 10 yeni pazara giriş yapacağını duyurdu. Çinli üreticinin CEO’su Lei Jun’un Çin medyasıyla gerçekleştirdiği basın toplantısında ortaya çıkın bilgi doğrultusunda Xiaomi ilk olarak büyük satışlar gerçekleştirebileceği Hindistan, Brezilya, Rusya ve Meksika pazarlarına giriş yapacak.

xiaomi

2013‘ün en önemli transferlerinden birini gerçekleştiren Xiaomi, Google’dan Android’in başındaki isim Hugo Barra’yı yönetici koltuğuna oturtmuştu. Bu gelişmeyle birlikte hem bütçe dostu hem de yüksek performanslı akıllı telefonlar üretmeye başlayan Xiaomi, ilk çeğrek sonuçlarına göre en çok akıllı telefon satışı gerçekleştiren 5 üretici arasında yer alıyor.

xiaomi-mi

Xiaomi Türkiye pazarı dışında, Malezya, Filipinler, Endonezya, Tayland ve Vietnam pazarlarında da ürünlerini satışa sunulacak. Xiaomi’nin hedefindeyse 2015 yılında 100 milyon akıllı telefonun satışını gerçekleştirmek bulunuyor.  4 yıldır akıllı telefon pazarında yer alan Xiaomi Çin pazarında yüzde 7’lik oranla Apple’ın ardında yer alıyor. 

OnePlus One Tanıtıldı