Lenovo Z5 resmen tanıtıldı

Lenovo Z5

Lenovo bir süredir gündemde olan yeni telefonu Lenovo Z5’i bugün Çin’de düzenlediği etkinlikle resmen tanıttı. Telefonun tüm özellikleri netlik kazandı.

Son günlerde sızıntılar ve söylentilerle sık sık karşımıza çıkan Lenovo Z5 bugün resmen tanıtıldı. Lenovo, yeni akıllı telefonunu bugün Çin’de düzenlediği etkinlikte detaylı olarak tanıttı. Böylece telefonun tasarımı ve teknik özellikleri hakkında merak edilen tüm sorular cevap buldu.

Lenovo Z5 özellikleri nasıl?

Lenovo’nun yeni telefonu 19:9 oranında 6.2 inç ekranla geliyor. iPhone X’ten sonra moda olan çentikli ekran modasına Z5 de uyuyor. Snapdragon 636 yonga seti kullanan Z5’te 1.8 GHz sekiz Kryo 260 çekirdekli CPU ve Adreno 509 GPU bulunuyor. 6 GB RAM‘e sahip telefon 64 ve 128 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı seçeneğine sahip.

Telefonun arkasında 16 + 8 megapiksel çift kamera bulunuyor. Selfie kamerası ise 8 megapiksel. Hem arka hem de ön kamera yapay zeka (AI) özelliklerine sahip.

Lenovo Z5’in 3300 mAh‘lık bataryası USB-C girişi kullanılarak 18 W hızla şarj edilebiliyor. Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle satışa çıkacak telefonda, ZUK modellerinde kullanılan ZUI 4.0 kullanıcı arayüzü kurulu. Bu arada Lenovo Başkan Yardımcısı Chang Cheng, Android P çıktığı gibi yeni işletim sistemine geçeceklerinin sözünü verdi.

BlackBerry Key2’nin basın görselleri sızdırıldı

Telefon siyah, mavi ve aurora renk seçenekleriyle satışa sunulacak. Aurora modelinde telefonun rengi gelen ışığa göre değişiyor. 6 GB RAM’e sahip telefonun fiyatı depolama alanı seçeneğine göre değişiyor. 64 GB versiyonu 200 dolara, 128 GB versiyonu ise 280 dolara satışa sunulacak.

Lenovo yeni telefonunu 12 Haziran’da Çin’de satışa sunacak. Z5 zamanla diğer ülkelerde de satışa çıkacak ama telefonun Çin dışındaki çıkış tarihi şimdilik belirsizliğini koruyor.