App Store onuncu yılını kutluyor

Apple App Store

Apple App Store önümüzdeki ay onuncu yılını kutlayacak. Apple’ın uygulama mağazası ilk günden bu yana önemli yol katetti.

Amerikalı teknoloji devi Apple, önümüzdeki ay önemli bir kilometre taşını daha geride bırakacak. Apple’ın popüler uygulama mağazası App Store, önümüzdeki ay 10. yaşını kutlayacak. Yıllar içinde inanılmaz bir hızla büyüyen iOS’in uygulama mağazası, bugün haftalık 500 milyon ortalama ziyaretçiye ulaşmış durumda.

App Store, 100 milyar dolardan fazla gelir sağladı

Uygulama geliştiricilerinden de büyük destek gören iOS’in uygulama mağazası, bugüne kadar uygulama yazılımcılarına 100 milyar dolardan fazla gelir sağladı. Üstelik bu pazar her geçen gün daha da büyüyor.

Apple’ın iOS uygulama mağazası üzerinde bulunan 350 binden fazla uygulama Apple’ın kendi programlama dili olan Swift kullanılarak geliştirildi.

iOS 12’ye yakından bakın!

Cihazları için uygulama geliştirmeyi daha kolay hale getirmek isteyen Apple, kısa süre önce Swift Playgrounds programını devreye soktu. Bu program sayesinde dünyanın dört bir yanından öğrencilerin Swift ile uygulama hazırlamayı öğrenmesi mümkün olacak.

App Store