Xiaomi TV ve akıllı telefonlara zam kararı aldı

Xiaomi Mi 11 Lite, ile lansmanın ilk haftasında rekor kırdı

Genellikle fiyat performans ürünleriyle tanınan Xiaomi TV ve akıllı telefonlara zam kararı aldı. Neyse ki bu zam oranı korkulduğu kadar yüksek değil. İşte detaylar.

Xiaomi denildiğinde pek çok kişinin aklına fiyat performans tarafında yüksek çizgilerde seyreden telefonlar gelecektir. Fakat Çinli üretici hayli geniş bir model yelpazesine hitap ediyor. Öyle ki Xiaomi’nin akıllı televizyondan, katlanabilir koşu bantlarına kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Malum söz konusu akıllı bir ürün olduğunda işin içerisine çipler de dahil oluyor. Çinli üretici mevcut çip krizine bir süredir direniyordu. Fakat eldeki stokların tükenmesi üzerine bazı modeller için zam kararı alındı.

Xiaomi TV ve akıllı telefonlara zam kararı aldı

Xiaomi ilk zammı en güçlü olduğu pazarda yani Hindistan’da gerçekleştirdi. Hindistan’da satılmakta olan bazı TV ve akıllı telefon modellerinin fiyatları yüzde 3 ile yüzde 6 arasında artış gösterdi.

Elbette bu zammın tüm modelleri kapsamadığını da tekrardan belirtmemiz gerekiyor. Genel olarak çip sıkıntısının yaşandığı modellerde bu tarz bir kararın alındığını söyleyebiliriz.

Muhtemelen bu zam önümüzdeki günlerde Avrupa ve Türkiye’de satılan Xiaomi modellerine de yansıyacaktır. Genel olarak Türkiye’de satılan telefonlara indirimler pek uygulanmıyor. Lakin söz konusu zam olduğunda çok bir gecikme olmadan uygulanıyor. Bu da biz teknoloji tutkunları için çok sevindirici bir haber değil.

Doom Eternal için yeni nesil güncellemesi yayınlandı