Xiaomi SU7 Üretim Kapasitesini Daha da Arttıracak

Xiaomi SU7 satışlarında devasa rakamlar

Elektrikli otomobil pazarına etkileyici bir giriş yapan Xiaomi, adeta yok satan Xiaomi SU7’nin üretim kapasitesini daha da arttıracak.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, aralık ayında tanıttığı ilk elektrikli otomobili SU7’yi kısa süre önce satışa çıkardı. Kullanıcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan SU7 öyle büyük ilgi gördü ki şirketin stokları anında tükendi. Yoğun talebe ayak uydurmakta zorlanan şirket, sipariş verenlerin teslimatlarını anca aylar sonra yapabilecek.

Ancak bu yoğun ilgi, Çinli teknoloji devini cesaretlendirdi. Elektrikli otomobil alanında büyük başarı yakalayabileceğini kanıtlayan şirket, üretim kapasitesini hızla arttırmak için düğmeye bastı. Bunun sonucunda bugün artık yılda 120 bin SU7 üretecek noktaya geldi. Ancak görünen o ki şirket bununla da yetinmeyecek. Çin’den gelen son haberler, şirketin SU7 üretim kapasitesini daha da arttırma niyetinde olduğunu gösteriyor.

Xiaomi SU7 4

Xiaomi’nin elektrikli otomobil departmanının üretim kapasitesini daha da arttırdığı, bu sayede Xiaomi SU7 için bekleme süresinin beş hafta daha kısalacağı söyleniyor. Şirketin yıllık üretim kapasitesinin tam olarak kaça yükseldiği açıklanmadı. Ancak bugün itibarıyla artık her ay 10 binden fazla SU7 üretmenin mümkün hale geldiği belirtildi.

Öte yandan şirket yeni modelleri üzerinde de çalışmaya devam ediyor. Daha önce gelen bilgiler, şirketin Tesla Model Y benzeri crossover-SUV üzerinde çalıştığını gösteriyor. Öte yandan Xiaomi SU7’nin bir de hibrit versiyonunun çıkarılabileceği konuşuluyor.

Apple Intelligence’ın Paralı Bir Versiyonu Çıkacak