Almanya’da bir şehrin adı Taylor Swift için değiştirildi

Almanya'da bir şehrin adı Taylor Swift için değiştirildi

Almanya’da bir şehir Taylor Swift’e özel olarak  pop yıldızının bölgede gerçekleşecek olan Eras Tour üçlüsü onuruna Gelsenkirchen’in adını geçici olarak “Swiftkirchen” olarak değiştirmeye hazırlanıyor.

Almanyanın şehrinin web sitesinde 2 Temmuz Salı günü yapılan duyuruya göre Gelsenkirchen, Swift’in 17-19 Temmuz’da Veltins-Arena’da sergileyeceği performanstan tam iki hafta önce dönüşüme uğruyor. İsim değişikliği ilk olarak, bir dilekçe başlatan ve doğrudan Belediye Başkanı Karin Welge’ye yazan Aleshanee Westhoff adlı genç bir yerel hayran tarafından önerildi. Böylece kasabanın bir caddesi olan Ebertstraße’ye ilk “Swiftkirchen” tabelasını dikme hazırlıkları başladı. Şehir, Gelsenkirchen’in yoğun olarak ziyaret edilen bölgelerine benzer tabelalar yerleştirmeye devam edecek. Ayrıca “Taylor Swift tramvayı” da bölgede halihazırda çalışıyor. “Anti-Hero” şarkısı ile ünlü pop yıldızı için Gelsenkirchen’in resmi Şöhret Kaldırımı’nda renkli bir taş verilecek.

Almanya'da bir şehrin adı Taylor Swift için değiştirildi

Almanya’daki Belediye Başkanı Welge, “Gelsenkirchen’i geçici olarak ‘Swiftkirchen’ olarak yeniden adlandırmak harika bir fikir, bu nedenle Gelsenkirchen’in kısa süreli ‘yeniden adlandırılmasını’ bugün Gelsenkirchen’de deneyimleyebileceğiniz için özellikle mutluyum” ifadelerini kullandı.

Swiftkirchen ayrıca pop yıldızının gösteri günlerinde karaoke, DJ seti, dövme standı, pazar yeri ve yiyecek ve içecek satıcılarının yer aldığı bir dizi “Taylor Town” şenliğiyle tamamlanacak. Welge, yaptığı açıklamada, “Belediye başkanı olarak, şu anda dünyanın en başarılı şarkıcısı olan Taylor Swift’in Gelsenkirchen’de üç kez sahne alacak olmasından elbette çok mutluyum” dedi.

MediaTek, yapay zeka ile cihaz içi video oluşturma olanağı sunacak