Xiaomi 120 Hz için kolları sıvadı!

Xiaomi-mi-9t-pro-1

Xiaomi 120 Hz tazeleme oranlı ekran için kolları sıvadığını açıkladı. 2020 yılında tanıtılacak olan amiral gemisi modellerinde 120 Hz ekran yer alacak.

Android cephesinde genellikle oyuncu telefonlarında görmeye alışkın olduğumuz 90 Hz ve 120 Hz tazeleme hızlı ekranlar 2020 yılında amiral gemisi modellere de gelecek gibi görünüyor. Apple cephesinin iPhone için 90 Hz Promotion ekran için hamle yapmasının ardından bir atılım da Çinli Xiaomi’den geldi.

Samsung W20 özellikleri belli oldu!

Xiaomi, 2020 yılında tanıtacağı amiral gemisi modellerinde 120 Hz tazeleme hızına sahip ekran kullanacağını resmi olarak açıkladı. Yeni MIUI yazılımında kullanıcılara 120 Hz ile 60 Hz arasında geçiş yapma imkanı da sunulacak.

Xiaomi 120 Hz

Bildiğiniz gibi Pixel 4 modellerinde 90 Hz tazelemeli ekran yer alıyor. Ancak bu yenileme hızı uygulamalara ve ekran parlaklığına göre adaptif olarak değişiyor. Xiaomi böyle bir çözüm yerine direkt olarak seçeneği kullanıcıya bırakması ile büyük beğeni toplayacak gibi görünüyor.

Apple cephesinin de Pixel’de uygulanan politikayı uygulaması ve uygulamaya göre ekran tazeleme hızının değiştireceğini düşünüyoruz. Son olarak Xiaomi’nin 120 Hz ekran tazeleme hızını AMOLED ekrana sahip modellerinde kullanacağını belirtelim.