Xiaomi Mi Mix sonunda dünyaya açılıyor!

xiaomi mi

Xiaomi’nin dev ekranlı, ince çerçeveli amiral gemisi modeli Mi Mix sonunda Çin dışına çıkıyor. İşte Xiaomi Mi Mix hakkındaki son detaylar.

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, özellikle takındığı agresif fiyat politikası sayesinde, son yıllarda önemli bir büyüme gerçekleştirdi. Çin pazarında Apple’ı geride bırakarak Huawei, Oppo ve Vivo’nun ardından 4. En çok satan marka olan Xiaomi, global pazardaki yükselişini de sürdürdü. Çinli üreticinin Xiaomi Mi Mix gibi beğenilen modellerini sadece Çin’e özel olarak satışa sunması, bu büyümeyi olumsuz yönde etkilese de, iç pazardaki hacmini güçlendirmeyi başardı.

Şu aralar teknoloji gündemi genel itibariyle Xiaomi’nin yeni amiral gemisi modeli Mi 6 ve Mi Mix 2’ye odaklanmış durumda. Fakat Çinli üretici aldığı sürpriz bir kararla, geçtiğimiz sene satışa sunduğu Mi Mix’i Çin dışında da kullanıcıyla buluşturacak. Diğer bir değişle Xiaomi Mi Mix, Çin dışında da satışa sunulacak.

Geniş ekranı ve ince çerçeveleri ile dikkatleri üzerine çeken Mi Mix’in ilk durağı ise Vietnam olacak. Telefonun Vietnam’ın ardından Doğu Karadeniz ve Orta Doğu’daki bazı ülkelerde de satışa sunulacağı belirtiliyor. Tabi ki bu ülkeler arasında ne yazık ki Türkiye bulunmuyor.

Xiaomi’nin Mi Mix’in bu pazarlardaki satış başarısından yola çıkarak, Mi Mix 2’yi global pazarda satışa sunabileceği iddia ediliyor. Tabi ki bunların hepsinin şimdilik bir söylentiden ibaret olduğunu da belirmemiz gerekiyor. Sonuç olarak Mi Mix artık Çin dışında da satılacak. Muhtemelen öyle ya da böyle ülkemizde de belli başlı yerlerde bu telefona rastlamak bizler için sürpriz olmayacaktır.