Xiaomi Mi5’in yeni özelliği dikkat çekecek!

xiaomi mi5

Çinli telefon üreticisi Xiaomi Mi5’in yeni özelliği tüm dikkatleri üzerlerine çekecek. Bu özelliğe geçmeden önce telefonun özelliklerini sizler için sıralayalım.

Xiaomi Mi5; Qualcomm’un yeni model yongaseti Snapdragon 820 ile satışa sunulacak. Konuyla ilgili bilgileri Xiaomi Analisti Pan Jiutang’dan aldık.

Kendisi Weibo’ya açıklamalarda bulundu. Xiaomi Mi5’te şu özellikler yer alacak: Qualcomm’un Snapdragon 820 yongaseti, 4 GB ana bellek, 5.2 inç ekran.

Ekranın çözünürlüğü Full HD; “1920×1080”. Telefonun; 32 – 64 GB arasında değişen bir dâhili depolama alanı ile birlikte satışa sunulacak.

Telefonun depolama alanı micro-SD kart girişi ile arttırılabiliyor. Cihazın arka kamerası 16 megapiksel, ön kamerası ise 8 megapiksel olacak. Telefonda dâhili parmak izi sensörü yer alacak.

xiaomi mi5

Yeni model telefon şimdiden Benchmark testlerinde rekor kırmaya başladı. Android 5.1.1 dâhili işletim sistemi yerini Android 6.0 Marshmallow’a bıracak.

Telefon 2015 yılının son ayı yani Aralık ayında kullanıcılarla buluşacak. Telefonda son model bir parmak izi sensörü yer alıyor.

Bu parmak izi sensörü; Snapdragon’un Sense ID 3D Fingerprint parmak izi sensörü. Cihaz Samsung Galaxy Note 5 gibi üst seviye özelliklere sahip bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor.

Bu parmak izi sensörü en hassas deriyi ve parmağı bile algılayıp cihazın güvenliğinin ele geçirilmesinin de önüne geçmiş oluyor.

Media Markt’ta yazıcılara indirim geldi