Xiaomi Mi Pad 4, yüz tanıma özelliğiyle gelecek

xiaomi mi pad 4

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri olan Xiaomi, önümüzdeki dönemde satışa sunacağı yeni tableti Xiaomi Mi Pad 4 için parmak izi okuyucusu yerine, yüz tanıma teknolojisini tercih etti.

Apple’ın geçtiğimiz sene satışa sunduğu iPhone X ile sektördeki dengeler de değişmişti. Cupertino merkezli şirketin TouchID teknolojisini rafa kaldırarak, FaceID’ye yer vermesi, yeni bir dönemin de başlangıcı oldu. Apple’ın iPhone X modeli ile popülerleşen yüz tanıma özelliği şimdi de tabletlere geliyor. Xiaomi, Apple’dan da önce davranarak parmak izi okuyucusu yerine yüz tanıma özelliği kullanan ilk tablet Xiaomi Mi Pad 4 modelini satışa sunuyor.

Xiaomi Mi Pad 4, FaceID ile geliyor

Hali hazırda Xiaomi’nin Apple’ın FaceID sistemine benzer bir yüz tanıma teknolojisine sahip olduğunu biliyoruz. Bu teknoloji yüzün üç boyutlu haritasını çıkartarak kullanıcılara daha güvenilir bir seçenek sunuyor.

Şimdiye kadar son dönemde satışa sunulan üst segment Xiaomi modellerinde gördüğümüz bu özellik, tabletlere de geliyor. Xiaomi’nin önümüzdeki dönemde satışa sunacağı Xiaomi Mi Pad 4’te de aynı teknolojiyi kullanacağı ortaya çıktı.

Xiaomi tarafından Weibo üzerinden paylaşılan görselde, Mi Pad 4 ile yüz tanıma sisteminin, parmak izi tarayıcısının yerini alacağı kesinleşmiş oldu. Bahse konu görsele aşağıdan göz atabilirsiniz.

xiaomi mi pad 4 1

Bu arada şunu da dip not olarak belirtelim. 25 Haziran’da tanıtılması beklenilen tabletin 305 dolar seviyesinde bir fiyata sahip olması bekleniyor.

Xperia XZ3 Premium geliyor