Xiaomi Mi Mix 2s yüz tanıma özelliği ile gelecek

xiaomi mi

Apple’ın iPhone X’te kullandığı FaceID özelliği ile birlikte, yüz tanıma özelliği de önemli bir sükse kazandı. Aslında yüz tanıma özelliğini ilk kullanan Apple değildi. Bazı üreticiler zaten bu özelliği son bir kaç senedir kullanıyordu. Fakat FaceID sonrası, bu özelliğin hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya başladığını söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Öyle ki fabrika çıkışında bu özelliğe sahip olmayan modeller bile, sonradan gelen yazılım güncellemeleri ile yüz tanıma özelliğine kavuşmuştu. Son dönemin trend özelliği ile gelecek olan bir diğer model ise Xiaomi Mi Mix 2s olacak.

Xiaomi Mi Mix 2s yüz tanıma özelliği ile fark yaratacak

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, bir süredir yeni amiral gemisi modeli Mi Mix 2s üzerine yoğunlaşmış durumda. Ülkesindeki en büyük rakibi olan Huawei ile eş zamanlı olarak yani 27 Mart’ta bir etkinlik düzenleyecek olan Xiaomi, bu etkinlikte merakla beklenen yeni amiral gemisi modelini tanıtacak.

Xiaomi Mi Mix 2s özellikle, çentiksiz tasarımı ile merak konusu olmuştu. Genel olarak son dönemde çıkan hemen hemen her modelde, aynı iPhone X’te olduğu gibi üst kısımda bir çentik bulunuyor. Xiaomi bu tabuyu yıkarak kamerayı telefonun sağ üst köşesine yerleştirmeyi planlıyor.

Çinli üretici, ülkesindeki en büyük sosyal ağ olan Weibo üzerinden, Mi Mix 2s’in yüz tanıma özelliği ile geleceğini de doğruladı. Bu özelliğin TrueDepth tarzındaki sensorler ile desteklenip, desteklenmediği ise henüz netlik kazanmış değil.

Huawei P20 ve P20 Lite yan yana görüntülendi!