Xiaomi Mi 8 Explorer, aslında şeffaf değilmiş

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition images

Xiaomi’nin ekran altı parmak izi okuyucusu ve 3D yüz tanıma teknolojisi ile donattığı Xiaomi Mi 8 Explorer Edition’ın arka tarafında şeffaf olarak görünen kısmın sahte olduğu ortaya çıktı.

Son dönemde önemli atılımlar yapan Xiaomi, kısa sürede global pazarda geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başarmıştı. Hem şık, hem de teknik özellikleri itibariyle kullanıcıların beklentilerine cevap veren modeller üreten Xiaomi, uyguladığı agresif fiyat politikasının da etkisiyle, önemli bir kitleye ulaştı.

Elbette Xiaomi’nin kısa sürede bu kadar tutulması bir tesadüf değil. Açık konuşmak gerekirse, Çinli üreticinin son derece şık cihazlar geliştirdiği inkar edilemez bir gerçek. Nitekim Xiaomi Mi 8 Explorer Edition da bunlardan biri.

Xiaomi Mi 8 Explorer’ın arka kısmı sahteymiş!

Kısa süre önce global olarak da satışa sunulan Xiaomi Mi 8 Explorer, ekran altı parmak izi okuyucusu, 3D yüz tanıma teknolojisi ve arka taraftaki şeffaf kapak tasarımıyla dikkat çekmişti.

Mi 8 Explorer’ın arka tarafındaki şeffaf kapağından Qualcomm imzası taşıyan Snapdragon 845 yonga seti ve bazı bileşeneler görünebiliyordu. Fakat bu görüntünün tamamen sahte olduğu ortaya çıktı.

JerryRigEverything kanalında yayınlanan bir videoda, Mi 8 Explorer parçalarına ayrıldı. Sonuç olarak telefonun arka kısmında görülen bölümün de sahte bir model olduğu ortaya çıkmış oldu.

Yine de sahte olmasına karşın, Mi 8 Explorer’ın şeffaf arka kapağının son derece şık göründüğünü belirtmemiz gerekiyor.