Xiaomi Mi Mix 4 kablosuz şarj özelliğiyle geliyor: Yeni elektrik trafosu

Yeni batarya teknolojisi

Xiaomi Mi Mix 4 kablosuz şarj özelliği ile ilgili detaylar sızdırıldı. Şirket şarj konusunda zamanın önünde olmayı istiyor. İşte Xiaomi tarafından üretilecek ve herkesi şaşırtacak yeni şarj özelliği.

Günümüzde kabaca şarj donanımlarını ikiye ayırabiliriz. Bunlardan ilki herkesin kullandığı kablolu şarj cihazları diğeri ise çok daha az kişinin tercih ettiği kablosuz şarj modelleri. İşin aslına bakacak olursak herkes kablosuz olanları tercih eder. Fakat tüm cihazlar için bu özelliği kullanmak mümkün değil. Bu nedenle sadece sınırlı sayıda kullanıcı bu şarjı tercih edebiliyor.

Kablosuz cihazların en büyük dezavantajı hızlı olmaması. Yeni bir yöntem denedikleri için açıkçası pek güçlü elektrik akımı verilemiyor. Bu nedenle kablolu olanlar daha hızlı bir şekilde bataryayı doldurabiliyor.

Xiaomi Mi Mix 4 kablosuz şarj bataryayı hızlıca dolduracak

Yeni gelen detaylara göre şirketin amiral gemisinde kablosuz şarj hızı 80 W olacak. Bu gerçekten de devrim niteliğinde bir gelişme diyebiliriz. Kablolu şarj cihazlarında bile böyle bir hıza ulaşmak çok zor. Xiaomi Mi Mix 4 böyle bir donanıma sahip olacak. Böylece kablosuz bir şekilde hızlıca şarj edilecek.

Mi Mix 4 kablosuz şarj

80 W güç denilince akıllarda pek birşeyler oluşmayabilir. Kısaca şöyle anlatabiliriz. 4000 mAh gücündeki bir akıllı telefonun sadece 19 dakika içerisinde tamamen şarj olabileceğini düşünün. Üstelik bunun kablosuz donanım ile yapılacağını hayal edin. Xiaomi tarafından yapılmak istenen İşte tam olarak bu.

Xiaomi Mi Mix 4 geliyor! Mi 11 Ultra’dan daha pahalı olacak

Cihazın diğer özelliklerine bakıldığında ekranın 1080p olacağı görülüyor. Ayrıca Snapdragon 888 işlemci bu cihazda yer alacak. Peki siz bu model ve kablosuz hızlı şarj özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz?