Apple iOS 17.2 Beklenen Özelliği Sunuyor

Apple iOS 17.2 Beklenen Özelliği Sunuyor

Apple iOS 17.2 ile gelen özellik cihazlar için beklenen özelliği sunacak. İşte tüm detaylar.

Yeni standartlar söz konusu olduğunda genellikle güvenli davranan Apple, iPhone 15’teki Qi2 uyumluluğuyla bizi zaten şaşırttı, ancak şirketin elinde daha fazlası olduğu ortaya çıktı. 9to5Mac ve bazı kullanıcılar tarafından tespit edildiği gibi, iOS 17.2 RC sürüm notlarında bu güncellemenin “tüm iPhone 13 modelleri ve iPhone 14 modelleri için Qi2 şarj cihazı desteği” eklediği belirtiliyor. Bu, söz konusu iPhone modellerinin Qi2 sertifikalı şarj cihazlarıyla 15W’a kadar kablosuz şarjı desteklemesi gerektiği anlamına geliyor. İOS 17.2’nin genel kullanıma ne zaman sunulacağını muhtemelen birkaç gün içinde öğrenebileceğiz.

Apple iOS 17.2 Beklenen Özelliği Sunuyor

Şu ana kadar bu iPhone modellerinde 15W giriş yalnızca MagSafe sertifikalı şarj cihazlarıyla mümkün olurken, daha ucuz olan MagSafe uyumlu şarj cihazları 7,5W ile sınırlıydı. Qi2’nin eşleşen performansıyla, 15W kablosuz şarj cihazları söz konusu olduğunda tüketicilere daha uygun fiyatlı seçenekler sunulacak, çünkü üreticilerin MagSafe sertifikası için Apple primi ödemesine gerek kalmayacak.

Qi2 ilk olarak CES 2023’te duyuruldu ve ana özelliği Android cihazlar için bile MagSafe benzeri kablosuz hızlı şarj standardıydı. Bu da telefonlar ve şarj cihazları arasında uyumluluğu sağlamak için “Manyetik Güç Profili”ni kullanıyor. Çıkış şu anda 15W ile sınırlı olsa da, WPC’ye (Kablosuz Güç Konsorsiyumu) ​​göre gelecekteki yinelemeler şarj seviyelerini 15W’ın üzerine “önemli ölçüde” yükseltecek.

Netflix Platformunda Avukat Dizisi Patlaması Yaşanacak