Huawei P20 ve P20 Lite yanyana görüntülendi!

p20 lite

Akıllı telefon sektörünün önemli isimlerinden biri olan Huawei, 27 Mart’ta Paris’te düzenleyeceği global etkinliğe odaklanmış durumda. Geçtiğimiz gün ülkesinde bu etkinliğin ufak bir provasını yapan üretici, yeni modeli Nova 3e’yi tanıtmıştı. Elbette bilindiği üzere Nova 3e’nin global pazardaki ismi P20 Lite olacak. Yani bir başka değişle, geçtiğimiz gün Huawei P20 Lite, Çin’de resmi olarak tanıtıldı.

Huawei P20 Lite ve P20 aynı karede görüntülendi

Özellikle son birkaç haftadır P20 serisi hakkında pek çok habere ve sızıntıya tanıklık ettik. 27 Mart’ta gerçekleşecek olan etkinlik öncesi iki model hakkında da en ince detayına kadar tüm bilgilere sahibiz desek sanırım pek de yanılmış olmayız.

Peki gerçek anlamda Huawei P20 ve P20 Lite arasında tasarımsal anlamda ne gibi farklılıklar olacak? İşte bu farklılıklar da Çin kaynaklı bir görsel ile gözler önüne serilmiş durumda. Çinli bir teknoloji hayranı, P20 maketi ile P20 Lite’ı yan yana getirmiş. Böylece iki cihaz arasındaki tasarımsal farklar da net bir şekilde gözler önüne serilmiş. İlgili görsele aşağıdan göz atabilirsiniz.

Ekran Resmi 2018 03 22 14.58.54

Açıkçası iki model arasındaki en belirgin fark, parmak izi okuyucusunun konumu diyebiliriz. Keza Huawei P20 Lite’ta arka tarafta bulunan parmak izi okuyucusu, P20’de ise ekranın hemen altında bulunuyor. Doğrusunu söylemek gerekirse, P20 Lite bu tasarımı ile P20’den daha başarılı bir imaj çiziyor. Elbette son sözü yine tüketici söyleyecek.