Xiaomi Mi Mix 2, Çin dışına açılıyor

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi’nin yeni amiral gemisi modeli Xiaomi Mi Mix 2, Çin dışında da satışa sunuluyor.

Akıllı telefon pazarının son yıllardaki yükselen ismi Xiaomi, kısa süre önce yeni amiral gemisi modeli Mi Mix 2’yi tanıtmıştı. Xiaomi Mi Mix 2 özellikle çerçevesiz tasarım çizgisiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Lansman sürecinin akabinde Çin’de satışa sunulan Mi Mix 2, şimdi de Hindistan’da kullanıcılarla buluşmaya hazırlanıyor.

Xiaomi’den yapılan resmi açıklamada Mi Mix 2’nin 10 Ekim itibariyle Hindistan’da da satışa sunulacağı belirtildi. Telefonun Hindistan’daki satış fiyatı hakkındaki detayların ise birkaç güne netleşeceği açıklandı.

Xiaomi Mi Mix 2, Snapdragon 835 yonga seti ile güçlendirilmiş olan teknik donanımıyla dikkat çekiyor. Sistemini 6GB RAM ile destekleyen cihazın dahili depolama alanı ise minimum 64GB. Kutudan ilk çıktığında Android 7.1.1 ile çalışan Mi Mix 2, özellikle çerçevesiz tasarım çizgisiyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Xiaomi’nin Hindistan pazarında etkin bir isim olduğu zaten biliniyor. Zira Çinli üretici kendi ülkesinden ziyade Hindistan’da biraz daha popüler. Bu durumun temel nedeni buradaki pazarın rekabete biraz daha açık olması.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Xiaomi Mi Mix 2’nin önümüzdeki senenin başlarından itibaren Avrupa pazarında da satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Muhtemelen ülkemizde de 3. parti distribütörler aracılığıyla internet üzerinden satılacaktır.